eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kiesett az újonc magyar motoros a Dakaron

Már csak egy magyar motoros van versenyben a 29. Dakar-ralin, Kátai Péter viszont már a legjobb 20 közé kerülésért vághat neki a hátralévő távnak. Az autósoknál kigyulladt az éllovas autója.

Befejezte szereplését az újonc Dési János az idei Dakar-ralin. A motoros műszaki probléma miatt nem tudta teljesíteni a tegnapra kijelölt 494 km-es gyorsasági szakaszt, így hiába ért el eddig napról napra jobb eredményeket, Hermann Henrik után neki is búcsúznia kellett.

Kátai Péter viszont továbbra sem lassít: ezúttal a 26. helyet szerezte meg, az összetettben pedig már a 22. Ha tartja a tempót és megússza technikai gond nélkül a hátralevő hat napot, akkor minden bizonnyal a legjobb 20 között végez - elsőként a magyar motorosok közül.

Lett szakaszgyőztes

Egy lett versenyző ugyanakkor már hétfőn történelmet írt: megnyerte a Tísit és Néma közötti etapot. A 35 éves Vinters egy nappal korábban még csak a 21. időt tudhatta magáénak.

Az összetettben éllovas spanyol Comát mindez a legkevésbé sem zavarta, hiszen fő riválisa, a francia Despres csak 22 másodpercet tudott faragni hátrányából, amely így továbbra is csaknem 55 perc.

Volkswagen: kettős csőd


Biztosra azonban a 30 éves címvédő sem mehet, már csak az autósok példája alapján sem. Az élen álló dél-afrikai de Villiersnek a 130. kilométernél kigyulladt a Volkswagenje, csapattársát, a spanyol Sainzot pedig elektronikai hibák hátráltatták. A szakaszt a francia Schlesser nyerte, míg honfitársa, Peterhansel átvette a vezetést az összetettben.

Palik Lászlóék ezúttal a 29. helyen zárták a napot, a folytatásnak pedig 27.-ként vághatnak neki. Szalay Balázsék a 48. helyen végeztek a negyedik mauritániai etapon, az összetettben pedig továbbra is a 41. helyen állnak.

Kedden összesen 400 kilométer vár a Dakar mezőnyére, ebből a gyorsasági szakasz 366 kilométeres lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×