eur:
389.61
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bemutatta új autóját a Ferrari

Az elmúlt évekhez képest nagyon visszafogottan mutatta be 2007-es versenyautóit a Forma-1-es világbajnoki cím visszaszerzését megcélzó Ferrari csapata. Az újságírók csak öt percig láthatták az F2007-es kódjelű gépről készült hivatalos képeket. Az eseményre meghívott hétszeres világbajnok, a Ferraritól tavaly visszavonult Michael Schumacher egyáltalán nem találkozott a sajtó munkatársaival.

"Michael úgy gondolja, mindig a versenyzők a legfontosabbak, őket kell előtérbe helyezni" - mentette ki a korábbi pilótát Jean Todt, aki az új idényben az igazgatói szerepet látja el.

"Ami engem illet, új beosztásomban sokkal kevesebb időt tudok majd a csapattal törődni, más jellegű, stratégiai feladatokat kaptam a Ferrarinál. Az új csapatfőnök Stefano Domenicali lesz, akinek Michael segíti a munkáját. Természetesen azért én is figyelek majd a fiúkra" - jegyezte meg Todt, aki azt is elárulta, hogy az egy évig pihenő Ross Brawn technikai igazgatót Mario Almondo helyettesíti ezen a poszton.

Először Massa vezetheti az új csodagépet

A csapat pilótái közül a brazil Felipe Massa válaszolt néhány kérdésre, utána azonban "eltűnt", mert hétfőtől a nyilvánosság teljes kizárásával elkezdi az új autó tesztelését és elmondása szerint már erre szeretne koncentrálni.

"Az első tesztelés mindig olyan, mint amikor az ember először veszi a kezébe újszülött gyermekét, nagyon izgatott vagyok" - mondta Massa.

"Képesnek tartom magunkat a világbajnoki cím visszaszerzésére, ebben azonban döntő szerepe lehet Michael Schumachernek. Az ő zseniális észrevételei rengeteget jelenthetnek és nála jobban senki sem segíthet Kiminek a zökkenőmentes beilleszkedésben."

Schumacher helyét a finn Kimi Raikkönen veszi át az istállónál.

Hétfőn McLaren-show lesz Valenciában

A világbajnoki címvédő spanyol Fernando Alonso az új szezonban a McLaren-Mercedes színeiben áll rajthoz. A wokingi istálló a Ferrarival ellentétben óriási show-műsort szervezett az autók bemutatása köré, amely hétfőn Valenciában lesz.

A belvárost délután lezárják, legalább 100 ezer nézőt várnak a koncertekkel és más betétprogramokkal színesített bemutatóra. Összesen 1000 VIP-meghívót küldtek el, minden kiemelten fontos vendég ezüstszínű, versenyautó formájú meghívót kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×