eur:
392.73
usd:
354.24
bux:
72302.16
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Nagy csatában nyerte meg a Fradi első BL-csoportmeccsét

A Ferencváros hazai pályán 31-28-ra győzött a Kometal Szkopje ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A magyar bajnoki ezüstérmes a meccs elején öt góllal elhúzott, de a macedón együttes felzárkózott, és egyszer volt lehetősége az egyenlítésre.

Bátran kezdett az FTC, és agresszív támadásainak köszönhetően elhúzott 6-2-re, amire időkéréssel válaszolt a macedón gárda vezetőedzője. Ezután állandósult a különbség.

A 20. percben a vendégek török légiósa, Özel a levegőben meglökte Mravikovát, és ezért azonnal piros lapot kapott. A szünet előtti hajrá a macedónoknak sikerült jobbnak - még a dudaszó pillanatában is dobtak gólt félpályán túlról -, és újra szoros lett a csata (14-12).

A folytatásra rendezte sorait a Ferencváros, és magabiztosan őrizte 3-4 gólos előnyét. A vendégek csak akkor tudták kicsit szorossá tenni a mérkőzést, amikor emberelőnyben játszottak, azonban lélektanilag fontos pillanatokban mindig a hazaiak voltak eredményesek.

A végjátékban egyetlen gól volt már csak a különbség, amikor Pastrovics ziccert fogott, majd újabb Fradi-találat esett, és így a magyar együttes megszerezte a roppant fontos két pontot.

Az FTC a következő fordulóban, pénteken 20 óra 20 perckor az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában lép pályára. A csoport negyedik tagja a korábbi többszörös BL-győztes dán Slagelse.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×