eur:
393.27
usd:
354.9
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Urbányi István lett az Újpest vezetőedzője

Új vezetőedzője van a magyar labdarúgó NB I negyedik helyén álló Újpest FC-nek: a karácsony előtt menesztett Valere Billen utóda a korábban a klubnál a korosztályos képzésért felelős Urbányi István lett.

Az egyesület honlapján Dányi Szilárd ügyvezető igazgató megindokolta, miért esett a választás a korábbi válogatott labdarúgóra:

"Ahhoz, hogy az eddigi szakmai koncepció értékei megmaradjanak, de a felszínre került hibák is korrigálva legyenek, feltétlenül olyan szakemberre van szükségünk, aki az újpesti labdarúgást - beleértve a felnőtt csapatot is - kívülről-belülről ismeri. Azt elfogulatlanul tudja értékelni, és nem utolsó sorban a fiataloknál szakmailag és összességében emberként is bizonyított a klubvezetés felé."

Az ügyvezető igazgató szerint Urbányi feladata közelebb áll az angol típusú menedzseri feladathoz, mint a hagyományos magyar vezetőedzői munkakörhöz: aktív szerepet kap a játékos-igazolások koordinálásában, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és nem utolsósorban az utánpótláskorúaknál és a felnőtteknél végzett szakmai munka megfelelő összehangolásában.

Urbányi István fél plusz egyéves szerződést kötött. Új erőnléti edző is került az első csapathoz, Filkor Attila (az Internazionale fiatal játékosának, a válogatott kerettag, ifjabb Filkor Attilának az édesapja).

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 20:35
×
×
×
×