eur:
389.27
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Szupersztárra pályázik a Manchester United - a pénz nem akadály!

Noha marad 25 millió font (mintegy 9,5 milliárd forint) a szezononkénti átigazolási limit az angol labdarúgó-bajnokság listavezetőjénél, a Manchester United tulajdonosa, a Glazer-család hajlandó ugyanennyit áldozni egy világsztár szerződtetésére.

A tulajdonosok üzleti terve szerint a csapat mintegy 100 millió font hasznot hoz majd 2011-ig. Erre szükség is lesz, hiszen a csapat tavalyi megvétele nem kevesebb, mint 831 millió fontba került, és ennek jelentős részét kölcsönből fedezték.

A szurkolók számára szomorú, hogy a terv további jelentős jegyáremeléseket irányoz elő: 36 százalékkal kerülhetnek többe a belépők 2012-ig. A csapatnak a bajnokság előtt és után a világ számos pontján játszania kell, hogy öregbítse a klub hírnevét, és segítse a reklámtárgyak értékesítését.

A terv továbbra is csak évi 25 millió fontot irányoz elő évente játékosvásárlásra, de a tulajdonosk hajlandóak lennének mégegyszer ennyit kifizetni, ha egy valódi világsztárt akar igazolni a futballklub.

Nevek nem kerültek szóba, de a jelek szerint, ha Sir Alex Fergusonnak nagyon megtetszik valakinek a játéka, a pénz nem lesz akadály.

Persze emögött is józan üzleti számítás húzódik meg: egy világszerte ismert játékos nem csak a pályán segít, hanem hírnevével újabb bevételeket generál - ahogyan évekkel ezelőtt a Real Madrid is legalább annyira üzleti, mint szakmai megfontolásokból igazolta le David Beckhamet, éppen a Manchester United csapatától.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×