eur:
388.85
usd:
360.9
bux:
68854.83
2024. május 7. kedd Gizella

Kahn: velem világbajnok lett volna Németország!

A Bayern München kapusa, Oliver Kahn úgy véli, ha ő véd a német válogatottban a nyári labdarúgó-világbajnokságon, akkor a végül bronzéremmel záró gárda megszerezte volna az aranyérmet.

"Nem azért lettünk volna világbajnokok, mert én jobb kapus lennék Jens Lehmann-nál, erről szó sincs, Jens fantasztikus teljesítményt nyújtott, rajta nem múlt semmi" - mondta a nem éppen visszafogottságáról ismert Kahn a Stern című lapnak adott interjújában.

"Viszont pályafutásom eddigi eseményei alapján biztos vagyok benne, hogy ha én állok a kapuban, akkor megnyerjük a vébét" - jelentette ki a Bayern München sztárja.

Kahn az alábbiakkal indokolta elméletét: "1994-ben a Karlsruhe csapatával elődöntősök voltunk az UEFA Kupában, két évvel később a Bayern Münchennel megnyertük a sorozatot, 1999-ben a lehető legbrutálisabb módon, a hajrában kapott gólokkal elbuktunk a Bajnokok Ligája döntőjében, két évvel később tizenegyesekkel mi nyertünk a fináléban. A 2002-es vébé fináléját az én hatalmas hibámból veszítettük el Brazília ellen, négy évvel később nekünk kellett volna nyerni a vébét, ha én védek."

Kahn hozzátette: szerinte az életben nincsenek véletlenek, minden esemény valaminek a következménye.

"Az embernek ki kell érdemelnie a sikert. Ha fel tudod dolgozni a nagy kudarcokat, akkor eljön a nagy siker is. Ez eddig mindig így volt velem és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is így lesz" - összegzett a kapus.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Az amerikai pénzcsapok újranyitása valószínűleg Európát is arra fogja sarkallni, hogy ismét növelje az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékét, ugyanakkor jó esély van arra is, hogy Kijev a lőszerkészletek feltöltése után ismét elkezdjen új fegyvertípusokért házalni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „bevásárlólistáján” számos olyan eszköz is szerepel, amihez mindezidáig nem jutottak hozzá a csapatok. Ezek közül gyűjtöttünk össze négyet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×