eur:
388.78
usd:
360.71
bux:
68797.96
2024. május 7. kedd Gizella

Több mint 8 milliárdért vett két játékost a Real Madrid

Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke továbbra sem elégedett csapata játékosállományával. Újabb két dél-amerikai futballistát vett a napokban, 33 millió eurót (mintegy 8,35 milliárd forintot) fizetett az argentin Gonzalo Higuaínért és Fernando Gagóért.

Már százmilliónál tartanak

Bár Macri elnök, a Boca Juniors első embere sokáig nem állt kötélnek, végül csütörtök reggel bejelentette: elfogadja a Real Madrid ajánlatát, húszmillió euró, körülbelül 27 millió dollár ellenében átengedni Fernando Gagót a Real Madridnak.

Az arany-kékek honlapja szerint "szerdán megékezett faxon az ajánlat, és a Boca Juniors elfogadta azt".

Gago hat és féléves szerződést ír majd alá új csapatával, a Madrid már pénteken bemutatja a szurkolóknak és a sajtónak, majd a karácsony utáni napokban a Boca vezetői Madridba utaznak, hogy maguk is aláírják a szükséges papírokat.

A 20 éves Gagót játékstílusa alapján az 1994-től hat esztendőn keresztül a királyi klubban futballozott Fernando Redondóhoz hasonlítják Madridban.

A nyúlánk, vékony középpályás a Calderón-éra nyolcadik új szerzeménye Fabio Cannavaro, Émerson, Ruud van Nistelrooy, Mahamadou Diarra, José Antonio Reyes, valamint az őszi hónapokban megvett, Roberto Carlos utódának tartott Marcelo, s a Santiago Bernabéuban éppen ma bemutatkozó Gonzalo Higuaín után. A nyolc játékosra összesen közel százmillió eurót (mintegy 25,3 milliárd forint) költött el az új vezérkar.Különleges életút

Higuaín életrajza egyébként több mint különleges: argentin szülők gyermeke, tízhónapos kora óta Buenos Airesben él, a spanyolon kívül nem is beszél más nyelvet - mégsem argentin állampolgár, ezért nem is hívták meg soha egyetlen korosztályos válogatottba sem a dél-amerikai országban.

Pedig nagyszerű futballista, nem csak a Real Madridhoz szerződése mutatja ezt, hanem hogy az ő két gólja döntötte el a legutóbbi Superclásicót, azaz River Plate-Boca Juniors derbit, s hogy meghívták már a világbajnoki ezüstérmes francia válogatott keretébe is.

A fentiek magyarázata: Higuaín a franciaországi Brestben született, ahol édesapja, Jorge profi futballista volt. 1987-ben, amikor a fia megszületett, az apának el kellett volna mennie a párizsi argentin követségre, hogy elintézze az állampolgársággal kapcsolatos formaságokat.

Nem tette meg, így amióta hazatértek, a Pipitának becézett fiú csak a külföldieknek szükséges, ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik, amelyet mindig meg kell újítania. Immár megkaphatná természetesen az argentin útlevelet és állampolgárságot, de akkor le kellene mondania a franciáról, és az ezzel járó, az európai uniós állampolgárokat megillető előnyökről.

Nem szólva arról, hogy argentin állampolgárként, miután az Unión kívüli helyek már be vannak töltve - nem is szerződhetett volna a Madridhoz. Franciaként, persze, igen!

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×