eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Magyar kapust ünnepelnek Skóciában

A két nagy, a Celtic és a Rangers mögött Skócia legeredményesebb klubjai közé tartozó Hiberniannél egy fiatal magyar kapust ünnepelnek. John Park, a Hibs utánpótlás-akadémiájának igazgatója szerint "abszolút biztos", hogy a 17 éves Gróf Dávid lesz előbb-utóbb a profi csapat első számú kapusa.

Az edinburgh-i klub mindig is híres volt utánpótlás-neveléséről, ami egyben létszükséglet is a számára, tekintve, hogy közel sincs olyan anyagi helyzetben, mint a Celtic vagy a Rangers.

A zöld-fehéreknél nagy gondot fordítanak, és sokat is áldoznak a játékosok nevelésére: jövő nyáron nyitják meg az átszámítva körülbelül 1,2 milliárd forintba kerülő új edzőközpontot.

Park szerint ebben a nagyszerű létesítményben még gyorsabban fejlődhetnek majd a tehetséges fiatal játékosok, akik közül a legjobbnak a 17 éves magyar kapust, a nyáron a Vasastól igazolt Gróf Dávidot tartja.

Az első csapatba követelik

"Szenzációs formában van, amióta Skóciába szerződött" - állítja róla a Scotsman című napilap is, megemlítve, hogy az ifjú magyar rendszeresen szerepel a két évvel idősebbek között az U19-es csapatban, bemutatkozott már a tartalékok között is, s többen követelik már az első csapatba is - különösen, hogy a Hibs kapusa, a lengyel Malkowski egyáltalán nem remekel az utóbbi időben.

Gróf ellenben döntő szerepet játszott az U19-es csapat sikereiben, elsősorban a városi rivális Hearts elleni, idegenbeli ifikupa-találkozó megnyerésében.

A Gróf Dáviddal foglalkozó skót lapok kiemelik az utánpótlás-igazgató véleményét: a fiatal kapus gyors fejlődésében nagy szerepe van annak, hogy édesapja, Gróf Attila - aki maga is kitűnő, bajnokcsapatban szerepelt kapus volt hajdanán - sokat foglalkozott vele.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×