eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A Recre a Real Madrid legyőzésével tisztelgett halott szurkolói emléke előtt

Óriási meglepetésre bajnoki mérkőzésen 3-0-ra kikapott a Real Madrid a Bernabéu Stadionban a Recreativo Huelvától. A vendéggárda ezzel a győzelemmel tisztelgett közlekedési balesetben elhunyt szurkolói előtt.

Európa öt legerősebbnek tartott futballországában eseménydús volt a szerda. Olaszországban és Spanyolországban bajnoki fordulót tartottak, Németországban a szövetségi, Angliában és Franciaországban a Ligakupáért játszottak a csapatok.

Spanyolországban a listavezető Sevilla, a két gólt is szerző Fredi Kanouté vezérletével kiütötte a Deportivót. A Real Madrid háromgólos, már-már megalázó vereséget szenvedett az utóbbi hetekben gyengén szereplő Recrétől. Fabio Capello csapatának, amelyben a sérült Diarra kivételével szinte minden nagy sztár játszott, még a döntetlenre sem volt esélye.

Olaszországban győzött az AS Roma és Rómában (a Lazio ellen) az Inter is. A római "farkasok" legjobbja ezúttal a két gólt is szerző Mancini volt, az ellenfél ,a Torino a 25. perctől emberhátrányban játszott. Az Interből is piros lapot kapott egy játékos (Ibrahimovic) a 45. percben, de miután az első félidőben Cambiasso, a másodikban Materazzi szerzett gólt, a kék-feketék tovább növelték győzelmi sorozatuk mérkőzéseinek a számát. Kaka vezérletével háromgólos győzelmet aratott a Milan a Catania ellen.

Angliában Ligakupa-mérkőzéseket játszottak. A Chelsea ellenben bejutott az elődöntőbe, miután 1-0-ra nyert idegenben a Newcastle ellen. A találkozó egyetlen gólját, a hajrában, "természetesen" a négy perccel korábban beállt Didier Drogba szerezte.

Németországban a Bayern München nagy meglepetésre kiesett a DFB-kupából, miután kikapott az Alemannia Aachentől. A bajorok legutóbb 2004-ben (!) kaptak ki ebben a sorozatban - akkor is az Aachentől.

Franciaországban a Lyon a Ligakupában is menetel: 3-1-re verte meg a Nancyt.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×