eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Németh Krisztiánnal közölt interjút a legnagyobb spanyol sportnapilap

A Marca emberemlékezet óta nem közölt interjút magyar futballistával. Most megtört a jég: a lap tekintélyes futballszakírója, David Ruiz Németh Krisztiánnal beszélgetett, aki elmondta: álma, hogy egyszer Puskás Ferenc örökébe lépve a Real Madridban játsszon.

Bevezetőjében David Ruiz megemlíti, hogy az Albert Flórián, az eddigi egyetlen magyar aranylabdás visszavonulása óta csillagokban szegény magyar futball a régi sikerek újraéledését várhatja egy mindössze 17 éves csatártól, aki nagyszerű képességekkel van megáldva, s a különösen veszélyes az ellenfél tizenhatosán belül.

Várhidi Trezeguez-hez hasonlította

Várhidi Péter, a Marca által megkérdezett szövetségi kapitány a nemzetközi élmezőnyből a Juventus francia csillagához, David Trezeguet-hez hasonlította az MTK fiatal játékosát.

Maga Krisztián viszont szerényen elutasított egy másik összevetést: "Legyen bármilyen jó is egy magyar futballista, sohasem szabad Puskás Ferenchez hasonlítani. Különleges volt, utolérhetetlen. Valamennyiünk számára példakép, akik elkezdtünk játszani. Én már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a negyedét elérhetném annak, ami neki sikerült. S rendkívül büszkévé tesz, ha bárki is az ő örökösét látja bennem."

Nehéz leszerelni


David Ruiz megkérdezte Németh Krisztiánt, szerinte miben hasonlít leginkább Puskásra. A csatár válasza: "Legfeljebb abban, hogy nekem is a góllövés az első számú feladatom." Szerényen hozzátette, hogy őt is elég technikásnak tartják, de érzékeltette, hogy minden további összehasonlítást erősen eltúlzottnak vél.

A fiatal játékos egy újabb kérdésre az erősségei között megemlítette, hogy nehéz leszerelni, ha már nála van a labda, s bár nem kifejezetten gyors, kreatívnak mondható.

Szívesen szerződne a Real Madridhoz


A beszélgetés későbbi részleteiből kiderült, hogy Németh Krisztián elsősorban a latin futballt kedveli, legszívesebben egyszer majd Olaszországba, vagy Spanyolországba szerződne.

Álma, hogy egyszer tényleg Puskás Ferenc örökébe lépve a Real Madrid játékosa legyen. Kedvencei közül Del Pierót, Zidane-t, a csatárok közül pedig Ronaldót emelte ki, akit a legjobbnak tart.

MTK, Írország, A válogatott

A spanyol újságíró rákérdezett rövid távú terveire is: "Szeretnék először meggyógyulni a sérülésemből, majd sokat és jól játszani a klubomban." Kiemelte, hogy szeretne eljutni a nyáron az írországi U19-es Európa-bajnokság döntőjébe, s bemutatkozni a magyar A válogatottban.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×