eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Arveladze legyőzte a Sevillát

A remek formában lévő AZ első őszi hazai vereségét mérte a Sevillára az UEFA-kupa utolsó őszi játéknapján. A találkozó hőse a két gólt is szerző grúz, Sota Arveladze volt.

Az A csoportban a már továbbjutott Rangers Hutton góljával verte meg szerb ellenfelét. A másik mérkőzésen a Livorno idegenben harcolta ki a továbbjutást: Lucarelli gólja nélkül a francia Auxerre jutott volna a 32-es táblára.

A B csoportban a játéknap nagy győztese a Bayer Leverkusen. A német gárda a 78. percig nem tudta feltörni török ellenfele védelmét. Bernd Schneider vezető gólját aztán a 87. percben Barbarez is megtoldotta, s mint kiderült, szükség volt rá: így a Besiktas semmit sem ért Ricardinho a 91. percben tizenegyesből elért szépítő-góljával. Egy nappal azt követően, hogy a Fenerbahce kiejtette az Eintracht Frankfurtot, az újabb német-török párbajt ezúttal a németek nyerték.

A másik találkozón Berbatov egy és Defoe két találata után már nem sokat számított Mendy a 91. percben szerzett becsületgólja. A Tottenham, akárcsak egy másik csoportgyőztes, a spanyol Espanyol, mind a négy találkozóját megnyerte.

A C csoportban a címvédő Sevilla Chevantón tizenegyes-góljával vezetést szerzett a Sanchez Pizjuanban az AZ ellen. Louis van Gaal együttese azonban a csapatkapitány, a grúz Sota Arveladze duplájával fordított.

Az Ajaxot is megjárt csatár második találata a 91. percben esett. Ebben az idényben ez volt a Sevilla első hazai pontvesztése. A Sevilla 12 mérkőzés után veszített az UEFA-kupában, Arveladzénak ez volt az ötödik gólja a mostani kiírásban.

A D csoportban óriási volt a tömörülés. A már az előző kör után csoportgyőztes Parma hazai pályán súlyos vereséget szenvedett az így továbbjutó Osasunától. A Lens a 93. percben kapott gólt Heerenveenben, kikapott, de jobb gólkülönbségével így is továbbjutott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×