eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Olasz és német csapat is kiesett az UEFA-kupából

Az UEFA-kupa nyolc csoportjából négyben már eldőlt, melyik három csapat lép tovább a legjobb 32 közé. Meglepetésre kiesett az olasz Palermo és a német Eintracht Frankfurt. A húsz csapat közül egyedül a spanyol Espanyol nyerte meg minden mérkőzését.

Az E csoportban a már korábban továbbjutott Blackburn és Nancy csendes mérkőzést vívott egymással. Némi meglepetésre a franciáknak akadt több helyzete a rendes játékidőben, ám a sérülések miatt szokásos hosszabbításban, a 93. percben az ausztrál Lucas Neill megszerezte a Rovers győztes gólját.

A másik találkozón a Feyenoord számára létkérdés volt a győzelem a lengyel Wisla Kraków ellen. Hofs, De Guzman és Hariszteasz góljára csak (0-1-nél) Brozek tudott válaszolni, így a hollandok mentek tovább.

Sáfárék negyedszer is kikaptak

Az F csoportban már csak az első három hely elosztása volt kérdéses. Az utóbbi hetekben remekül szereplő Espanyol a már kiesett, bécsi Austria ellen nyert 1-0-ra, az 57. percben Walter Pandiani vette be Sáfár Szabolcs kapuját.

A másik találkozón az Ajax Huntelaar két, Heitinga egy góljával meglepően biztosan, három góllal nyert idegenben a Waregem ellen.

A PSG egy győzelemmel is csoportmásodik


A G csoportban az utóbbi időben sokat szenvedett Paris-Saint-Germain az idény legjobb játékával ütötte ki a már a találkozó előtt biztosan csoportelső, erősen tartalékos Panathinaikoszt.

Pauleta és Kalou két-két gólja nem csak a PSG első győzelmét, de a továbbjutást is meghozta. A másik találkozón a Hapoel Tel-Aviv döntetlennel biztosította "életben maradását" a cseh Mlada Boleslav ellen.

A Palermo és az Eintracht is elbukott

A H csoportban óriási harc volt a továbbjutásért a szabadnapos Newcastle mögött. A Palermo nem tudta hazai pályán legyőzni a Celta Vigót - hiába egyenlítette ki Tedesco Baiano vezető gólját -, így a szicíliai gárda kiesett.

Hasonló izgalmakat és ugyancsak döntetlent hozott a csoport második mérkőzése: az Eintracht Frankfurtnak nyerni kellett (volna) Isztambulban. A németek már 2-0-ra is vezettek a japán Takahara duplájával, ám a törökök a második félidő második felében magukra találtak: Tuncay ªanlı és Semih ªentürk góljával kiegyenlítettek. Az egy pont nekik volt elég a továbbjutáshoz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×