eur:
395.82
usd:
366.44
bux:
73879.98
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Egymást gyilkolja majd Raikkonen és Massa

Jean Todt, a Ferrari csapatvezetője egyértelművé tette: a pilótái döntik el a pályán, melyikük élvezheti majd inkább a csapat támogatását. A Jerezben megtartott teszteken a Ferrari boxában eközben megjelent Kimi Raikkonen is, aki ugyan az autót még nem vezetheti, de megkezdte a közös munkát a csapatnál. Jövő évi csapattársa, Felipe Massa több száz kilométert tett már meg télen a Ferrarival.

A 2007-es szezon elején nem lesz első számú pilóta a Ferrarinál - jelentette ki a csapat vezetője.

Jean Todt a The Times című lapnak azt nyilatkozta: "Az idő majd eldönti, melyiküknek lesz több esélye megnyerni a Ferrarinak a világbajnoki címet".

Régen nem volt példa erre a Ferrarinál. Michael Schumacher 1996-os érkezése óta egy év kivételével (amikor lábtörése miatt a fél szezont ki kellett hagynia), mindig ő volt a kedvezményezett.

Csapattársai csak besegítettek neki, ami több esetben viharos vitáknak is táptalajt adott a Forma-1 kedvelői körében.

Kimi csak nézheti a gépet

Kimi Raikkonen most még csak ismerkedik a Ferrarival. A jerezi teszten tett látogatása azonban azért is fontos, mert így megismerheti a csapat munkafolyamatait.

Az autóba viszont még nem ülhet be: szerződése december 31-éig a McLaren-Mercedes istállóhoz köti.

Jövőbeni csapattársa, Felipe Massa eközben több száz kilométert tesztel, gyűjti az adatokat az új fejlesztésű (és jövőre mindenki számára kötelezően használt) Bridgestone gumikról.

Massa előnye azonban nem csak a gumik és az autó ismerete lehet, de Jean Todt nyilatkozatát is bíztató jelnek tekintheti.

Amíg ugyanis a tavalyi évet egyértelműen a "tapasztalatszerzésnek" hívott csapatsorrenddel kezdhette meg (Michael Schumacher mellett), 2007-es évet azonban Jean Todt nyilatkozata szerint csapatsorrend nélkül kezdheti meg.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Magyarország egy harmadik atomerőmű építését fontolgatja, de nem a meglévő Paksi Atomerőmű (Paksi Atomerőmű) telephelyén – közölte Kovács Pál korábbi Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, akire az erőmű főigazgatói irodájának vezetőjeként hivatkoznak a RIA Novosztyinak adott interjújában. Kovács kijelentette, hogy az új erőmű technológiáját csak a megfelelő helyszín kiválasztása után határozzák meg. Elméletileg az új erőmű egy kis moduláris reaktor (SMR) lehetne, amely technológiából egyelőre csak az oroszok gyártottak működő változatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×