eur:
395.82
usd:
366.44
bux:
73879.98
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Görbicz nyolcszor villant

Második csoportmérkőzését is biztosan nyerte a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon, és ezzel biztosan bejutott a középdöntőbe. Németh András együttese 30-22-re győzött Macedónia legjobbjai ellen.

Pontatlan játékkal kezdte a mérkőzést a magyar együttes, amely egy kihagyott helyzetet követően a második percben hátrányba került.

A sok hiba miatt pedig egészen az ötödik percig futott a szintén feltűnően bizonytalan támadójátékot produkáló ellenfele után, amikor is Szamoránsky ziccere után átvette a vezetést.

Az összecsapás képe ezt követően sem változott, rengeteg hiba és sok kihagyott helyzet volt a jellemző, így a játékrész derekán is fej fej mellett haladt a két gárda.

Az előny aztán a 20. percben nőtt kétgólosra, majd négy perccel később - egy jól kihasznált emberelőnynek köszönhetően - már négy találatnyira.

Az első félidő hajrája egyértelműen Tóth Tímeáéké volt, hátul jól zárt az együttes, és ha nem egy blokkoló kéz, akkor Pálinger hárította az ellenfél lövéseit.

Elöl pedig főleg Tóth és Szamoránsky révén sorra születtek a magyar gólok, így a szünetre megnyugtató, hatgólos előnnyel vonulhatott a csapat.

A második félidőt Görbicz, Tóth és Szamoránsky nélkül kezdte a válogatott, ennek ellenére a macedónok nem tudtak faragni hátrányukból, még kettős emberelőnyben sem, sőt a 36. percben már 28-20-at mutatott az eredményjelző.

A biztos vezetés kicsit könnyelművé tette Németh András tanítványait, legalább is az ellenfél kapujánál, a jó védő munkának köszönhetően ugyanis a szinte csak Naukovic révén eredményes ellenfél nem tudott közelebb kerülni.

Az utolsó negyedórában már mindenki szóhoz jutott a magyar gárdában, a csarnokban lelkesen szurkoló mintegy 20-25 piros-fehér-zöld drukker pedig minden jó megmozdulást üdvrivalgással fogadott.

A második félidőben már izgalommentes csatát végül nyolc góllal, 30-22-re nyerték Görbiczék, akik nyugodtan készülhetnek a vasárnapi, szerbek elleni csoportzáróra.

Németh András szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta: fontos volt, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést, mert így már készülhet a csapat a jövő heti középdöntőre.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük
Ezüstvisszhangok

Szilágyi Áron: azt nem gondoltuk, hogy van egy csodacseréjük

A férfi kardcsapat tagjai az elveszített olimpiai bajnoki döntő után közvetlenül még csalódottak voltak, de abban egyetértettek, hogy nüanszokon múlott a Dél-Korea elleni finálé, és néhány nap múlva megszépül az ezüstérem. Elárultak azt is, hogy mivel léptek túl az egyéni verseny csalódásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Kovács Pál: egy harmadik orosz atomerőművet építhet Magyarország

Magyarország egy harmadik atomerőmű építését fontolgatja, de nem a meglévő Paksi Atomerőmű (Paksi Atomerőmű) telephelyén – közölte Kovács Pál korábbi Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, akire az erőmű főigazgatói irodájának vezetőjeként hivatkoznak a RIA Novosztyinak adott interjújában. Kovács kijelentette, hogy az új erőmű technológiáját csak a megfelelő helyszín kiválasztása után határozzák meg. Elméletileg az új erőmű egy kis moduláris reaktor (SMR) lehetne, amely technológiából egyelőre csak az oroszok gyártottak működő változatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×