eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Puskásra emlékeztek szurkolók és szakemberek - képgaléria

Folyamatosan érkeznek a Puskás Ferencre emlékezők a legendás labdarúgó egykori klubjának stadionjához, a ma már Bozsik József nevét viselő kispesti pályához.

Már a Bozsik stadion külső, nagy kapujánál fekete zászló emlékeztet a pénteken elhunyt Puskás Ferencre. Az Aranycsapat legendás 10-esének a fotója délutántól a Honvéd klubház előtt ki volt téve közvetlenül az egyik zászlórúdra felhúzott fekete lobogó alá.

Sorban érkeznek a szurkolók, idősek, akik még látták játszani Puskást, fiatalok, akik csak hallottak róla, anyák a gyermekükkel és fiatal párok... mind mécsessel a kezükben.

Molnár János, akit a nyolcvanas években, Honvéd vezérszurkoló korában csak Pinokkiónak ismertek, könnyekkel küszködve beszél Puskásról.

"Apámnak a kedvenc labdarúgója volt. És ő engem minden reggel így keltett fel, hogy Puskás Öcsi a világhírű labdarúgó. És ő látta futballozni. Nagyon szerette a futballt és az akkori játékosok is. A maiak sokkal gyengébbek. Nem úgy állnak hozzá, ahogy kellene. Régen, amíg besötétedett, kinn maradtak a játékosok, rúgták a labdát éjfélig, ha kellett. Öcsi bácsi szintén ilyen volt" - mondta a szurkoló.

A mellettünk álló 22 éves fiatal kispesti szurkoló a védelmébe veszi a mai focistákat. Nagy Róbert szerint most sokkal több hatás ér egy fiatalt, míg akkor csak a futball volt. A Puskás Ferenc arcképével ellátott pólót viselő drukker éppen azt meséli, amikor a nagypapája találkozott a csodacsatárral.

<

Az emlékezés mécsesei (fotó: InfoRádió - Nagy Tamás) (képgaléria)

"Nagyapám debreceni. Lent volt a Puskás-féle aranycsapat edzőtáborozni Debrecenben. Kint fociztak egy salakos pályán. Lementek Puskásék, és beálltak közéjük, mint a grundon. Nagypapámnak nem volt nagy labdaérzéke, de igyekezett, mint minden fiatal. Mondta neki, hogy: "Rúgjátok ide!". Odarúgták, nagypapám belerúgott a salakba, nagy porfelhő lett, Puskás odament hozzá, kezet fogott vele, azt mondta: "nem baj, csak így tovább!"

Nagy Róbert szerint legendás történet a futballisták körében a vizes szappan is. Puskás Öcsi állítólag 10-ből 10-szer le tudta venni a vizes szappant, mikor az még a spanyol sztárnak, Puskás jó barátjának, Di Stefanónak is lecsúszott a lábáról.

A Bozsik stadion előtt ezen a napon mindegy, hogy Fradi, Újpest, Diósgyőr, vagy éppen Kispest szurkoló az ember. Puskás Ferencet, a magyar focistát búcsúztatják.

Az MLSZ székházánál is fejet hajtottak

Több mint százan emlékeztek néma főhajtással a Magyar Labdarúgó Szövetség székháza előtt Puskás Ferencre, az Aranycsapat legendás játékosára.

Az épület előtt egy három emelet magas Puskás-képet állítottak fel. A Himnusz eléneklése után a szövetség vezetői, korábbi szövetségi kapitányok, egykori és jelenlegi játékosok, klubvezetők, újságírók és szurkolók rótták le kegyeletüket.

A megemlékezés a sportoló nevét viselő stadionban folytatódott, ahol Kisteleki István, a labdarúgó szövetség elnöke 79 szál virágból készített csokrot helyezett el a magyar válogatott centenáriumi emlékművénél.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×