eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tombol a botrány Angliában: megleckéztették a világsztárokat?

Elmérgesedett Graham Poll játékvezető és a Chelsea konfliktusa. A londoni csapat játékosai azt állítják, hogy a bíró a Tottenham elleni mérkőzésen azt mondta nekik: meg kell őket leckéztetni, hogy rendet tanuljanak.

A vasárnapi londoni rangadón - 19 éve először - a Tottenham Hotspur 2-1-re legyőzte a Chelsea-t, utóbbi játékosai szerint nem függetlenül Graham Poll játékvezető tevékenységétől. A bíró az első félidőben nem adta meg Didier Drogba gólját, a másodikban pedig kiállította a csapatkapitány John Terry-t.

A kékek játékosai hétfőn azzal álltak elő, hogy a mérkőzésen Graham Poll - még Terry piros lapja előtt - azt mondta nekik: rendkívül fegyelmezetlenek, és meg kell őket leckéztetni.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere frontális támadást indított a bíró ellen, mondván: Graham Poll a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés miatt orrolt meg rájuk, ahol a játékosai hat sárga lapot gyűjtöttek össze.

A csapat balhátvédje, Ashley Cole hasonlóan vélekedett, hozzátéve: hasonló volt a helyzet, amikor az Arsenal sorozatban nyerte a címeket, a bírók folyton a fegyelmet kérték számon a csapaton, és előszeretettel osztottak neki és csapattársainak sárga lapokat.

Graham Pollt egyébként olyan játékvezetőnek ismerik, aki élvezi a Premier League felhajtását, most azonban csak egy szűkszavú közleményben reagált, amely szerint Terry Ledley King lerántásáért kapta a második sárga lapját, Drogba gólját pedig szintén Terry mezráncigálása miatt nem adta meg.

Az angol bírót az utóbbi időben rendszeresen megtalálják a botrányok, különösen emlékezetes, hogy a nyári világbajnokság Ausztrália-Horvátország csoportmérkőzésén csak a harmadik sárga lapja után állította ki a horvát Josip Simunicot.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×