eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Armstrong is lefutotta a New York Marathont

A brazil Marilson Gomes dos Santos, illetve a címvédő lett Jelena Prokopcuka nyerte a vasárnapi New York Marathont, amelyen 37 ezer futó vett részt.

A férfiaknál a kenyai Stephen Kiogora lett a második, míg honfitársa, a tavaly győztes, világcsúcstartó Paul Tergat a harmadik.

Dos Santos a 37. alkalommal megrendezett verseny történetének első brazil győztese, 1996 óta először fordult elő a férfiaknál, hogy nem afrikai atléta diadalmaskodott.

Lance Armstrong hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros életében először teljesítette futva a maratoni távot. A tavaly visszavonult amerikai sztár célja megvalósult: három órán belül ért célba.

"A New York-iak segítsége nélkül ez nem sikerült volna" - mondta Armstrong, aki futásával a rákkutatásért létrehozott alapítványa számára igyekezett pénzt gyűjteni.

A nőknél Prokopcuka mögött az ukrán Tatyana Hladir majd a kenyai Catherine Ndereba szaladt át a célvonalon.

A viadal történetének legnagyobb pénzdíja, összesen 700 ezer dollár talált gazdára a versenyen: a férfi és a női győztes egyaránt 130 ezer dollárral gazdagodott.

A New York-i verseny az utolsó állomása volt az idén rajtolt World Marathon Majors (WMM) nevű, egymillió dollár összdíjazású versenysorozatnak, amelyhez a bostoni, a londoni, a berlini és a chicagói viadal is tartozott.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 16:16
×
×
×
×