eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Fehér Miklós emléke előtt tisztelegtek a Celtic szurkolói

A Benfica-Celtic Bajnokok Ligája-mérkőzésen a vendég skót klub szurkolói egy nagyméretű drapériával emlékeztek a 2004 januárjában tragikus körülmények között, a pályán elhunyt magyar játékosra, Fehér Miklósra.

Fehér Miklós soha nem játszott a skót együttesben, még csak ellene sem lépett pályára. A Celtic ultrái azonban - a számukra nagyon kedves helyszínen, hiszen csapatuk a szerdai találkozónak is otthont adó Estádio da Luzban érte el története legnagyobb sikerét, ott nyerte meg 1967-ben a Bajnokcsapatok Európa-kupáját - kedveskedni akartak portugál "kollégáiknak".

Hosszas szervezkedés után elkészítették az óriási drapériát, amelyre a két klub címere fölé Fehér Miklós nevét, egykori, majd visszavonultatott számát, s egy jelmondatot írtak: "Nunca caminharás sozinho" - soha nem jársz majd egyedül. A mondat angol megfelelője (You will never walk alone) legendás a futball világában, s különösen a Celtic történetében.

Ez a dal évtizedeken keresztül valóságos Celtic-indulónak számított Glasgow-ban. Egy legendássá lett mérkőzésen, az 1957-es Ligakupa-döntőben a Celtic 7:1-re ütötte ki a Rangerst, ez volt egyébként a skót kupadöntők történetének legnagyobb gólkülönbségű eredménye.

Állítólag azon a meccsen énekelték a klub szurkolói először a You will never walk alone című dalt, amelynek eredeti változata még 1945-ben készült, a Carousel, Körhinta című musicalbe. A Celtic szurkolói tehát már jóval a liverpooliak előtt énekelték, hogy sohasem fogsz egyedül járni - a "vörösök" csak 1963-ban a Gerry and the Pacemakers feldolgozását hallva avatták himnuszukká a dalt.

Az óriási drapériát egyébként a celticesek ajándékba vitték a portugál szurkolóknak, át is adták nekik a mérkőzés után. Így aztán nagyon valószínű, hogy a jövőben többször is látható lesz majd a Benfica mérkőzésein.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×