eur:
393.11
usd:
363.29
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Róth Antal lesz a labdarúgó-válogatott megbízott kapitánya?

Az MLSZ győri elnökségi ülésén beszámolója után lemondott tisztségéről Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar csapat idén még egy mérkőzést játszik (Kanada ellen), ezen Róth Antal lehet a megbízott kapitány.

A szövetség honlapjának nyilatkozó immár csak egykori kapitány elmondta, hogy "a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseink nem egyeznek meg az elnökségi tagok elvárásaival", ami magyarra fordítva valószínűleg azt jelenti, hogy a szövetsége egy új válogatott kialakítása mellett tör lándzsát, a mostani stáb pedig az eddig elkezdett munkát kívánta folytatni, főleg a már kipróbált játékosokkal.

Bozsik Pétert márciusban nevezte ki az MLSZ elnöksége, először május 24-én, az Új-Zéland elleni találkozón ült a kispadon segítőjével, Détári Lajossal. Az edzőpáros mérlege hét mérkőzésen három győzelem és négy vereség.

Ami a tétmérkőzéseket illeti, a négy Európa-bajnoki selejtezőből hármat elveszített a válogatott, kettőt, Norvégia és Törökország ellen Budapesten, egyet pedig Máltán.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke egyebek mellett a következőket mondta a szövetség honlapjának: "Sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez részben az én személyes kudarcom is. Bozsik Péter nagyon becsületes munkát végzett, de sajnos követett el szakmai hibákat is, és az elnökség nem úgy képzeli el a jövőt, mint ahogyan azt a kapitány beszámolója körvonalazta."

A magyar labdarúgó-válogatott 2006-ban még egy mérkőzést játszik majd, november 15-én Kanada ellen. Azon a találkozón megbízott edző vezeti majd a csapatot, a szövetségi kapitány kinevezése későbbre várható.

Bár arról, hogy ki ülhet majd a kanadai csapat ellen a válogatott kispadjára, nem született döntés - sőt: nem is szivárgott ki semmiféle információ -, ám logikusnak tűnik, az utánpótlás-válogatott kapitányára, Róth Antalra essen a választás.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×