eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A magyar kapus kapta a legtöbb gólt

Rosszul sikerült az első mérkőzés az UEFA-kupa csoportkörében a mezőny egyetlen magyar játékosa, Sáfár Szabolcs számára. A bécsi Austria hazai pályán 4-1-re kikapott a belga Waregemtől. Sajnos, a magyar kapus kapta a legtöbb gólt az UEFA-kupa csütörtöki játéknapján.

Az osztrák bajnokságban gyengén szereplő, az utolsó előtti helyen álló Austria játékosai azt remélték, jó nemzetközi szerepléssel engesztelhetik ki szurkolóikat. Jól is kezdődött a Waregem elleni találkozó, a bécsiek a 22. percben Lasnik megszerezte a vezetést. A folytatásban azonban a középpályán rengeteg labdát eladó "lilák" összeomlottak, s súlyos, 4-1-es vereséget szenvedtek. A mezőny legjobbja, Matthys mesterhármast lőtt Sáfár Szabolcs kapujába.

Az A csoportban
a Rangers szép győzelmet aratott az olasz Livorno ellen. A skótok góljait Adam, Boyd és Novo, az olaszokét a duplázó Lucarelli szerezte. A Maccabi Haifa, ugyancsak kisebb meglepetésre, kétgólos győzelmet aratott a francia Auxerre ellen.

A B csoportban Bernd Schneider vezetést szerzett a Leverkusennek Bruges-ben, ám a belgák Clement révén kiegyenlítettek. Az angol bajnokság gyengén rajtoló Tottenham Isztambulban a Besiktasnál vendégeskedett. Az egyiptomi Hosszam Ghali megszerezte első gólját az angol csapatban, majd a felépült Dimitar Berbatov belőtte a Spurs mezében elért első "nemzetközi" gólját.

A C csoportban a holland AZ Sota Arveladze, Koevermans és Schaars találatával biztosan győzte le a portugál Bragát. A másik találkozón a címvédő, spanyol Sevilla gól nélküli döntetlent játszott a cseh Liberec otthonában.

A D csoportban a dán Odense Hansen góljával gyorsan vezetést szerzett a Parma ellen, de az olaszok a szünet előtti és utáni öt percben elért két góllal, Dessena és Budan révén fordítottak. Az Osasuna nem bírt a holland Heerenveennel.

Az E csoportban a Blackburn David Bentley az utolsó percben elért góljával győzött idegenben a lengyel bajnokságot veretlenül vezető Wisla Kraków ellen. A lengyelek Cantoro révén szereztek vezetést, Savage kiegyenlített, majd a 90. percben következett. A Basel 1-1-re végzett a Feyenoord ellen, a svájciak gólját a brazil Edmundo, a hollandokét a belga Huysegems lőtte.

Az F csoportban két vendéggyőzelem született. A Waregem Bécsben, a spanyol Espanyol pedig, Garcia és Riera találatával Prágában, a Sparta ellen nyert

A G csoportban a görög Panathinaikosz - egy korábbi nézőtéri incidens miatt zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen - sima, 2-0-s győzelmet aratott egykori edzője, Icak Sum mostani alakulata, a Hapoel Tel-Aviv ellen. Bukarestben a helyi Rapid alacsony színvonalú mérkőzésen játszott döntetlent a Paris-Saint-Germainnel.

A H csoportban az Eintracht Frankfurt nem titkoltan győzelmi reményekkel várta a Palermót. A németek Streit révén meg is szerezték a vezetést, a 45. percben. A második félidő 49. percében Brienza kiegyenlített, majd a 87. percben a világbajnok Cristian Zaccardo befejelte a szicíliai gárda győztes gólját. A Newcastle United a francia Antoine Sibierski góljával verte meg a török Fenerbahçét.


Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×