eur:
392.92
usd:
363.05
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Gera gólt lőtt Királynak

A Király Gábort foglalkoztató Crystal Palace hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albiontól az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Jót tett az edzőváltás a West Bromwichnak. Bryan Robson távozása után a már két éve a klubnál dolgozó Nigel Pearson vette át a csapatot ideiglenesen (az angol titulus szerint caretaker managerként), vele négy mérkőzésen keresztül veretlen maradt, és felzárkózott az élmezőnybe a WBA.

Ám miután a klub a múlt héten Tony Mowbray személyében megtalálta Robson utódát, Pearson "a csapat érdekében" jobbnak látta félreállni. Ezért a kedd esti, a Crystal Palace elleni mérkőzésen korábbi segítője, a tartalékcsapat edzője, Craig Shakespeare irányította az együttest. Mowbray a lelátóról figyelte a Selhurst Parkban játékosait.

Mindez nem igazán zavarta a birminghami játékosokat, akik már az első félidőben is fölényben játszottak. A 45. percben született meg a találkozó első gólja: Nathan Ellington beadása után Gera Zoltán Király Gábor hálójába helyezte a labdát.

Gerának ez volt a harmadik bajnoki gólja az idényben, korábban a Cardiff és a Luton ellen talált a kapuba.

A második játékrészben mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek, de gólt megint csak a WBA szerzett: Koumas tökéletes előkészítése után Kamara idénybeli ötödik gólját érte el.

A birminghamiek utolsó három bajnokijukat megnyerték, három napon belül másodszor győztek idegenben.

Ami a Coca-Cola Championship többi magyarját illeti: Buzsáky Ákos 73 percet játszott a Barnsley ellen idegenben 2-2-t játszó Plymouth Argyle-ban. Gyepes Gábor és Rósa Dénes nem kapott helyet a Coventryt 1-0-ra legyőző, és a negyedik helyre előrelépő Wolverhamptonban.

Címlapról ajánljuk
Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzése következik a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket!

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×