eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A svájci adóhivatal az UEFA-t szorongatja

A berni adóhivatal százezernél több svájci frank forrásadó befizetésére szólította fel az európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA). A határidő október vége.

Az UEFA vitatja a követelés jogosságát, és ha nem sikerül megállapodást kötni, akkor bírósághoz fordul.

Maya Weber, az adóhatóság szóvivője elmondta, hogy az előző szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében az Ajax Amsterdam és az Arsenal svájci vendégszereplése után az UEFA komoly prémiumot fizetett ki a játékosoknak.

Az ország törvényei előírják, hogy a külföldiek által kitermelt profit egyharmadát adó formájában be kell fizetni.

William Gaillard, az UEFA kommunikációs igazgatója szerint a futballszervezet nem a játékosoknak, hanem a kluboknak fizet, és nem meccsenként, hanem az egész szezonra különít el egy összeget, amelyet a mutatott teljesítmény arányában oszt szét a csapatok között. Kizárólag egy meccs alapján senki nem kap pénzt, ezért Svájcban senki nem termelt profitot, ezért adót sem lehet fizetni.

A helyzetet bonyolítja, hogy 2008-ban Ausztria Svájccal közösen rendezi az Európa-bajnokságot. A két ország pályázati anyagában teljes adómentességet garantált az UEFA és a pályára lépő válogatottak számára.

A svájci adóhivatal szerint a forrásadó fizetése alól az Eb sem ad felmentést, és a két szövetség úgy tett ígéretet az adómentességre, hogy előtte nem egyeztetett az illetékesekkel.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×