eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Spionbotrány az Internél?

A La Gazzetta dello Sport című lap azt állítja: az Inter labdarúgócsapatának vezetői 2002-ben nyomozókkal figyeltették Luciano Moggit, a Juventus akkori főigazgatóját és Massimo De Santis játékvezetőt, mert olyan információhoz jutottak, mely szerint a torinói klub a bírókkal együttműködve manipulálja a mérkőzések eredményét.

"Ebből egy szó sem igaz, a történtekhez nincs semmi közünk" - jelentette ki Massimo Moratti, az Inter elnöke.

A lap úgy tudja, hogy 2002-ben az akkori elnök, Giacinto Facchetti Danilo Nucini játékvezetőtől értesült a Juventus állítólagos üzelmeiről.

A bíró nem tett feljelentést, Fachetti pedig - mivel baráti viszonyban volt az olasz távközlési cég, a Telecom menedzserével - elkezdte titokban lehallgattatni Moggi és De Santis telefonjait, illetve detektívekkel figyeltette a számláikon a különböző pénzmozgásokat.
 
A megfigyelés több hónapig tartott, de nem sikerült bizonyítékot találni a manipulációra.

Az olasz szövetség (FIGC) a hétfői cikk nyomán sportszerűtlen magatartás miatt vizsgálatot indított a milánóiak ellen. A FIGC az olasz futball történetének legsúlyosabb nyári bundabotránya után az elmúlt két év bajnokát, a Juventust megfosztotta címeitől, és az idei elsőséget éppen az Inter kapta.

Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×