eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Alonso: többé nem tartom sportnak a Forma-1-et!

Elkeresedetten és igen dühösen nyilatkoztak a Renault vezetői azután, hogy a versenybírók megbüntették a címvédő spanyol Fernando Alonsót a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén történtek miatt.

Bár egyértelmű, szándékos sportszerűtlenséggel még a Ferrari táborából sem sokan vádolták Alonsót, a brazil Felipe Massa panasza után feltartásra hivatkozva elvették a legjobb három idejét, így az ötödik helyett a tizedik pozícióból vághat neki a monzai futamnak.

Flavio Briatore csapatfőnök kiemelte, hogy Alonso egyáltalán nem akarta akadályozni Massát, már csak azért is, mert az időmérő edzés leintése előtt meg kellett kezdenie gyorskörét, és ez épphogy csak sikerült.

"Szóltunk Fernandónak a csapatrádión, hogy olyan gyorsan menjen, amilyen gyorsan csak tud, mert különben lemaradhat az utolsó esélyéről" - mondta Briatore, aki szerint Massa legalább 100 méterre volt Alonso autójától, így nem lehetett szó akadályozásról.

Alonso a sport szeretetéért és a rajongókért küzdött tovább

Maga Alonso is csalódottan nyilatkozott a versenybírák döntéséről. A spanyol pilóta autóján defektet kapott a jobb hátsó gumiabroncs, majd rongálódott néhány aerodimanikai elem is a Reanult-n, így igazán nehéz helyzetben teljesítette a kvalifikáció utolsó perceit, a szigorú határozat nélkül mégis az ötödik helyről indulhatott volna.

"Senkit nem akadályoztam, szándékosan. Ebben a kritikus helyzetben csak azért maradtam kint, mert szeretem a sportot és nem akartam csalódást okozni az időmérőt néző szurkolóknak" - mondta Alonso.

A címvédő nem finomkodott: szépítés nélkül azt mondta: "többé nem tartom sportnak a Forma-1-et".

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×