eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Nem mondott le Bozsik Péter

Nem mondott le posztjáról Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes 4-1-re kikapott első Eb-selejtezőjén a Szusza Ferenc Stadionban. Bozsik Péter szerint már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa.

"Az első két gólt gyakorlatilag mi ajándékoztuk a norvégoknak, a harmadik találat pedig csodálatos egyéni alakítás után született" - mondta a szakember.

A szakvezető szerint többen rendkívül idegesen, remegő lábakkal játszottak.

"Egy tétmeccs egészen más intenzitású, mint a barátságos mérkőzések voltak, ilyenkor sokkal nagyobb nyomás nehezedik a játékosokra, minden mozdulatnak óriási jelentősége van. Az idegesség sajnos rengeteg hibát eredményezett, így nem tudtuk eredményesen játszani azt a rövidpasszos játékot, amit előzetesen terveztünk" - tette hozzá Bozsik Péter, aki hangsúlyozta: mindenki nagyon maga alatt van, egy ilyen kilencven perc után ez teljesen érthető.

"Most kell megmutatnunk, milyen sportemberek vagyunk. A norvégok ellen olyan egyéni hibákat követtünk el, amilyenek nagyon ritkán fordulnak elő. Elvesztettünk egy nagyon fontos mérkőzést, de legalább ugyanilyen fontos lesz a szerdai is" - tekintett előre a szakember.

Bozsik Péter szerint ha reálisan értékeli helyét a magyar válogatott a csoportban, akkor az előzetes kiemelések és a papírforma alapján még a 3-4. hely megszerzése is bravúr lenne.

A hetes csoportból csak az első két helyezett juthat ki az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-re.

Bozsik Péter úgy fogalmazott, hogy "nagyon nehéz lesz, de szerdáig muszáj talpra állnunk".

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×