eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A Kemény-gárda magabiztosan nyert a horvátok ellen is

A magyar férfi vízilabda-válogatott 16-11-re nyert a horvátok ellen a belgrádi Európa-bajnokság csoportmeccseinek második fordulójában.

A margitszigeti úszó Eb keretében játszott július végi, bemutató mérkőzés döntetlenje után az augusztusi, szombathelyi barátságos találkozón nyolcgólos sikerrel hagyott kellemetlen emlékképet magáról a magyar válogatott, és bár hasonló mértékű diadalt illúzió lett volna remélni a belgrádi Eb-csoportmeccsen, a győzelmet okkal várták a piros-fehér-zöld színekért szurkolók.

Horvát gól vezette be az összecsapást a Tasmajdan uszodában, ahol aztán a csapatkapitány Kásás Tamás ötméteresből adott megfelelő választ, de Kiss Gergely, Varga Dániel és Hosnyánszky Norbert is kellett ahhoz, hogy a mesterhármassal indító Boskovicsot kellőképpen sikerüljön ellensúlyozni a nyitónegyedben.
A második nyolc perc Kiss sikeres büntetőjével startolt, majd ismét a kétszeres olimpiai bajnok következett: "Belgrád-külsőről" küldte rá a labdát, amely a kapufáról került a hálóba (6-3). Szépségdíjas mozzanat volt, ezután viszont a horvátok pillanatai jöttek, akik háromszor is mattolták Szécsi Zoltánt a kapuban, így kiegyenlítettek (6-6), majd Kásás bombagóljára is feleltek (7-7).

Kásás a harmadik játékrész legelején gyors viszontválaszt adott: megúszás után pazar löketet eresztett meg a bal felső sarokba. Aztán ugyanő harcolt ki ötméterest, Biros Péter pedig kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult (9-7). A nap ravasz gólja viszont alighanem Vargáé volt, aki odanézés nélkül lőtt, s lepte meg a horvát kapust alaposan, majd Kiss állt bele a lövőkísérletbe, s bizonyult negyedszer is eredményesnek (11-7).

A nap legszebb találata azonban még csak ezután következett: szinte minden magyar benne volt az akcióban, kézről kézre járt a labda, míg nem befejezőemberként a magára maradt Biros döntötte lelkileg romokba a horvátokat (12-7).

Akiknek innen már érdemi esélyük nem maradt, még a felzárkózásra is alig, bár hogy nem adták fel, az a zárónegyed kezdetén kiderült (12-9). Hogy az éledező ellen-remények lehorgadjanak, azért Kásás tett ekkor a legtöbbet: ő büntetett szó szerint is (13-9).

Madaras Norbert (14-9), majd az újonc Varga Dénes szintén meglőtte a maga gólját (15-10), és a végén a Biros-tripla is megszületett (16-10). Meglehet, az utolsó találat a horvátoké volt, ők is tudták: ez csattanónak aligha tekinthető.

A magyar együttes vasárnap este Olaszország ellen folytatja szereplését.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×