INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kérdéses a magyar-norvég Eb-selejtező helyszíne

InfoRádió / MTI
A Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyegének állapota miatt egyelőre bizonytalan, hol rednezik szombaton a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt - jelentette be Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke.

A sportvezető a délutáni sajtótájékoztatón elmondta: egy hónappal a Robbie Williams-koncert után még mindig komoly problémák vannak a Puskás Stadion gyepszőnyegével, ahol mintegy 15 négyzetméteres darabon hiányzik a fű, így játékra alkalmatlan a pálya.

Mérgelődő MLSZ-elnök

"A létesítmény üzemeltetőjétől írásos garanciát kértünk arra, hogy szeptember 2-ára tökéletes állapotban lesz a pálya, erre két héttel ezelőtt szóbeli ígéretet is kaptunk, azonban sajnos a mai napig sem történt ebben az ügyben semmi" - tette hozzá Kisteleki.
"Ezért el kell gondolkodnunk azon, hogy valóban itt lépjen-e pályára a csapat vagy másik helyszínt keressünk. Nagyon fontos, hogy a nemzeti együttes megfelelő eredményt érjen el, s a szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a válogatott számára."

Az MLSZ elnök arról is beszélt, hogy amikor szidni kell a magyar labdarúgást, akkor nincs hiány kritikusokban, ám amikor ugyanezek az emberek tehetnének a magyar futball körülményeinek javításáért, akkor a háttérbe vonulnak.

Az egyetlen pótstadion a Megyeri úti

A Puskás Stadion helyett egyetlen lehetséges helyszínként az Újpest Megyeri úti pályája került szóba.

Bozsik Péter szövetségi kapitány a találkozóval kapcsolatban elmondta, játékosai közül Sebők Vilmos és Polonkai Attila sérülés miatt nem áll rendelkezésre, ők el sem utaznak a tatai edzőtáborba.

Később csatlakozik a csapathoz a külföldön szereplő Gera Zoltán, Tóth Balázs és Szabics Imre, míg a debreceni Halmosi Péter játéka egyelőre bizonytalan, miután a középpályásnak megsérült a bokája a Kaposvár elleni bajnoki meccsen.

Pozitív légkörre számít a csapatkapitány

Détári Lajos szövetségi edző, a válogatott másodedzője csak ennyit mondott: megverjük a norvégokat.

A sajtótájékoztatón részt vett Dárdai Pál, a nemzeti együttes csapatkapitánya is, aki kiemelte: nagyon fontos, hogy pozitív légkör vegye körül a csapatot.

"A magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó eredményt érjünk el. Tapasztalatból tudom azonban, hogy mennyit segíthet egy futballistának, ha a környezete is motiválja őt, és nem a negatívumokat emeli ki, hanem próbál pozitív szemléletet sugározni felé" - mondta a Hertha futballistája.

2000 norvég drukker érkezhet Budapestre

Magyar Zoltán, a válogatott menedzsere bejelentette: a nemzeti együttes szerdán 17:30 órakor edzőmérkőzést játszik a Fehérvárral a tatai edzőtáborban.

A norvég együttes csütörtökön érkezik Budapestre és előre láthatólag több mint 2000 drukker kíséri majd el a vendégeket.

Az újpesti pályával kapcsolatban elhangzott, hogy közelebb van a lelátó a játéktérhez és itt még nem kapott ki magyar válogatott. Ugyanakkor hátránya a Megyeri úti létesítménynek, hogy nehezebben megközelíthető, mint a Puskás Stadion és biztonsági szempontból is jobban megoldható a szurkolók elkülönítése a régi Népstadionban, mint a Megyeri úton.

Hajdú B. István lesz a hangulatfelelős

Sztancsik Tamás, az MLSZ új szóvivője elmondta, hogy a szombat este nyolc órakor kezdődő találkozó előtt 60 perccel elkezdődik a hangolás a mérkőzésre. A műsorközlő az ismert televíziós riporter, Hajdú B. István lesz.

Az MLSZ azt kéri a szurkolóktól, hogy minél korábban foglalják el a helyüket a lelátón, és sportszerű buzdítással segítsék a nemzeti együttest.

A címlapról ajánljuk