eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb Barcelona-Chelsea párharc a Bajnokok Ligájában

Az Európai Labdarúgó Szövetség elkészítette a Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A sorsolásnak köszönhetően újra összecsap a címvédő Barcelona a Chelsea-vel.

A két sztárcsapat az A csoportban kapott helyet. A két gárda a két korábbi sorozatban egyaránt a nyolcaddöntőben találkozott, először a Chelsea, legutóbb pedig a Barcelona jutott tovább.

A továbbjutást illetően ezúttal sem a katalánok, sem pedig a londoniak nem lehetnek nyugodtak, mivel a harmadik kalapból a német bajnokságot bombaformában kezdő Werder Brement kapták. A kvartettben a Levszki Szófia lett a negyedik együttes.

A B csoportban is két elitklub, az olasz Inter és a német Bayern München csatázhat az első helyért. A továbbjutásba még a portugál Sporting Lisszabon, továbbá az orosz Szpartak Moszkva szólhat bele.

A C jelű kvartett lett az egyik legkiegyensúlyozottabb: a favorit a 2005-ben győztes Liverpool lehet, a nyolcaddöntőbe jutásért Fehér Csaba együttese, a holland PSV Eindhooven, a francia Bordeaux és a török Galatasaray lehet még harcban.

A legjobb hangulatú meccsek várhatóan a D csoportban lesznek. A spanyol Valencia, az olasz Roma, az ukrán Sahtar Donyeck és a görög Olympiakosz stadionjaiban szinte biztosan izzik majd a levegő, a továbbjutásra a görög együttes kivételével bármelyik gárda esélyes lehet.

Az E csoportban a Real Madrid újra megkapta a francia Lyont. A francia bajnok az előző kiírás első körében 3-0-ra verte a spanyol gárdát. A két topcsapat mögötti harmadik helyért a román Steaua Bukarest és az ukrán Dinamo Kijev mérkőzhet.

Az F jelű kvartettben egy legendás brit párharc újabb fejezete íródik majd, ugyanis egy csoportba került a Manchester United és a skót Celtic.

A továbbjutásért esélyes lehet még a portugál Benfica is, amely a tavalyi sorozatban éppen a manchesterieket verte ki az utolsó fordulóban. A dán Koppenhága várhatóan a negyedik helyen végez.

A legutóbbi idényben döntős Arsenal továbbjutása biztosnak tűnik a G csoportból. A második helyért egyforma eséllyel száll harcba a portugál Porto, az orosz CSZKA Moszkva és a német Hamburg.

Az olasz bundabotrányban érintett Milan áldhatja a sorsát és a sorsolást. A milánói sztárcsapat a francia Lille, a görög AEK Athén és a belga Anderlecht együttesével került a H csoportba.

Ebben a kvartettben két magyar játékos is szerepet kaphat: Juhász Roland a belga, Tőzsér Dániel pedig a görög gárda színeiben léphet pályára.

Az UEFA Ronaldinhót, a BL-címvédő Barcelona labdarúgóját választotta az előző Bajnokok Ligája sorozat legjobb játékosának.

A legjobb védő Carles Puyol, a legjobb középpályás Deco, a legjobb csatár pedig Eto'o lett, ők szintén a Barcelona labdarúgói. A legjobb kapusnak Jens Lehmannt, a döntős Arsenal játékosát választották.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×