eur:
388.67
usd:
361.27
bux:
68574.59
2024. május 7. kedd Gizella

A Juventus nem tart a FIFA-tól, vállalja a kockázatot

A másodosztályba visszasorolt Juventus benyújtotta keresetét a polgári bírósághoz, annak ellenére, hogy az olasz szövetség bejelentette: ha a torinói klub a bíróságon folytatja az ügyet, akkor újabb büntetésre számíthat.

A bundabotrányban leginkább érintett Juventus vezetői azért fordultak a római bírósághoz, mert a szövetség és a nemzeti olimpiai bizottság sem enyhítette a klub büntetését.

A csapatnak a másodfokú jogerős határozat szerint 17 pontos hátránnyal kell kezdenie a másodosztály következő idényét, ráadásul a klubot megfosztották a legutóbbi két idényben szerzett bajnoki címétől.

Az olasz szövetség jelezte az együttes vezetőinek, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az alapszabályra hivatkozva ellenzi az ügy polgári bíróság elé vitelét, ezért a szakági szövetség a Juventus büntetéseinek súlyosbításától sem riad vissza.

"Vállaljuk a kockázatot. Egy dolgot tartunk a szemünk előtt, méghozzá a részvényeseink érdekeit" - kommentálta a fenyegetést és a kereset benyújtását a Juventus szóvivője.

Szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség irányítói azt mondták: ha a torinóiak a bíróságtól kérnek jogorvoslatot, akkor az olasz válogatottak és a klubok egyetlen nemzetközi tornán, illetve sorozaton sem vehetnének részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×