eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A China Acrobatic Troupe bicikli száma a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Fővárosi Nagycirkuszban 2024. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Díjeső a budapesti cirkuszfesztiválon – képek

A China National Acrobatic Troupe biciklis csoport és a deszka zsánerrel fellépő Troupe Zola mongol artistacsoport kapta az arany díjat a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál hétfői díjátadó ünnepségén.

A Fővárosi Nagycirkusz tájékoztatása szerint ezüst díjat nyert az olasz Elisa Cussadie papagájidomár, Evgeniia Zavadskaia levegő-kötél akrobata és Andrei Pogolerov, a világon egyedülálló halálkerék bemutatójáért.

Bronz díjat kapott a Group Tightrope Walkers Antik artistacsoport magasdrót produkciójáért, Alex Giona szabadidomár, a Les Étolies de Mongolie kaucsuk és íj-számot bemutató csapat, valamint a Duo Antresol levegő-karika számáért.

A China National Acrobatic Troupe tagjai a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál "Budapest Grand Prix" díját is átvehették Fekete Pétertől, a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójától, valamint Nagy István agrárminisztertől.

A "White Show - Lyrical Circus Late-Night Show" arany díját Anthony Cesar (gurtni, Belgium) kapta. Az ezüst díjat itt Anton Mikheev (gurtni, Oroszország), a bronz díjat pedig a handstand produkciót bemutató, ukrán nemzetiségű Ruslan Kalachevskyi vehette át.

A "Red-White-Green Show - Hungarian Supertalents" magyar kiválóságokat felvonultató műsorának legjobbjait is jutalmazták a díjátadó ünnepségén. A Magyar Tehetségek (Hungarian Supertalents) arany díja a deszka számot bemutató Pal's Compaigne artistaduónak jutott, az ezüst díjat a Flying Weiss Junior flliegende csoport kapta, a bronz díjat Russnák Regina nyerte el gurtniszámáért.

A nemzetközi zsűri idén különdíjjal jutalmazta Donnert Alfonsot diabolo számáért.

A Fővárosi Nagycirkusz Életműdíját Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója adta át Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója számára.

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó ünnepségén a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének díjait is átadták. Az arany díjat Alex Giona lószámot bemutató artistaművész érdemelte ki, az ezüst díjjal Selyna Bogino spanyol lábzsonglőrt jutalmazták, a bronz díjat Ádám Henrik kapta magasdrót számáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×