eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Pezsgőversenyt nyert a Törley Franciaországban

Hatalmas bravúrt ért el a Törley "Hungaria Rosé Extra Dry" pezsgője Franciaországban. Az ital öt egymást követő évben nyert el aranyérmet a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén. Arról, hogy miért különleges ez a pezsgő, Koczuba Róbertet, a Törley Pezsgő Pincészet pezsgőmesterét kérdeztük.

Többféle szőlőt használtak a franciaországi pezsgőversenyt nyert, 10-12 hónapos palackos érlelésű Törley-pezsgő (Hungária rosé extra dry) megalkotásához (pinot noir, syrah, chardonnay, zöldveltelini, zenit).

"Ez a 10-12 hónapos palackos érlelés ad neki egy olyan ízvilágot, ami a kék szőlőből származó gyümölcsös ízvilágot nagyon szépen kiegészíti" - tudta meg az InfoRádió Koczuba Róberttől, a Törley Pezsgő Pincészet pezsgőmesterétől.

Hogy mitől jó egy pezsgő, arról azt mondta, sokféle szempont van,

  • szín
  • illat
  • íz
  • komplexitás.

"Mindenki mást szeret, különböző technológiákkal is készülnek a pezsgők, tartályban és palackban is lehet készíteni. A tartályos pezsgők könnyedek, gyümölcsösek, míg a palackban erjesztett és érlelt pezsgők inkább az érleltebb ízvilágú pezsgők. Mindkét technológiával lehet olyat készíteni, amely versenyeken arany- vagy ezüstérmet nyerhet" - világított rá.

A Törley 30 országba szállít pezsgőt, és úgy látja, ismerik a magyar pezsgőket a világban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×