eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Tom Hanks amerikai színész az Elvis című film premier előtti vetítésén Londonban 2022. május 31-én. A filmet június 24-től vetítik a brit mozikban.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Beleegyezése nélkül használták egy reklámban Tom Hanks MI-képmását

A történtekről a színész a közösségi oldalán számolt be.

„VIGYÁZZ!!! Egy videóban, ami valami fogászati biztosítást reklámoz, az én mesterséges intelligenciával készült verzióm szerepel. Semmi közöm hozzá” – olvasható Tom Hanks közösségi oldalán. A színész mindezt egy, a reklám képernyőfotója kíséretében osztotta meg, ami generált képmását ábrázolja.

A Telex által szemlézett Guardian emlékeztet, hogy az Oscar-díjas színész korábban aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia filmes és televíziós felhasználásával kapcsolatban, bár nem zárkózott el attól, hogy jóváhagyja saját maga digitálisan módosított verzióit a filmekben.

A hollywoodi írósztrájk kezdete előtt pár nappal, még április 18-án beszélgetett Hanks a mesterséges intelligencia iparágbeli alkalmazásáról. „Tudtuk, hogy ez lesz. Láttuk, hogy lesz ez a képesség, hogy a számítógépben lévő nullákat és egyeseket arcokká és karakterekké alakítsuk. (…) Ha akarnám, össze tudnék dobni egy hét filmből álló sorozatot, amiben én lennék a főszereplő, és amiben 32 éves lennék mostantól a királyság eljöveteléig. Most már bárki újraalkothatja magát bármilyen életkorban, a mesterséges intelligencia vagy a deepfake technológia segítségével.”

Az amerikai írók sztrájkja a közelmúltban ért véget, és nem maradt eredmény nélküli: az egyik fő vitás kérdés, az MI ügyében is megállapodtak, az Amerikai Írószövetség ugyanis jóváhagyta a Film- és Televíziós Szövetséggel kötött megállapodást, ami korlátozza a mesterséges intelligencia filmes és televíziós felhasználását.

A hollywoodi színészeket képviselő Sag-Aftra szakszervezet azonban továbbra is sztrájkol, ami azt eredményezi, hogy a legtöbb produkció még mindig nem folytatódhat. A színészek sztrájkja néhány hónappal az írók sztrájkja után kezdődött, és a vita középpontjában a fizetés, valamint a mesterséges intelligencia felhasználása miatti aggodalom áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×