eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Bővült a Halhatatlanok Társulata - képek

A nyolc új Örökös Tag lábnyomát szombaton helyezték el ünnepélyes keretek között a Halhatatlanok sétányán.

2023-ban is szakmai kuratórium jelölte ki azokat az előadóművészeket, akik közül a közönség szavazással választotta ki, hogy kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. A négy kategória nyolc új Örökös Tagjának lábnyomát szeptember 23-án, szombaton helyezték el ünnepélyes keretek között - írta az enbudapestem.hu.

A négy kategória – színész, színésznő, operaénekes, táncművész – mindegyikében négy-négy jelöltre lehetett szavazni sms-ben és online.

A Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Színésznő:

Piros Ildikó, Zsurzs Kati

Színész:

Mucsi Zoltán, Kovács István

Operaénekes:

Komlósi Ildikó, Ötvös Csilla

Táncművész:

Frenák Pál, Ladányi Andrea

Az új tagok lábnyomát a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán avatták fel.

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hoztalétre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. Örökös tagok azok lehetnek, akikről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. 2023. március 6-től két hónapon keresztül lehetett szavazni a jelöltekre.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×