eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György
A Pannonhalmi Főapátság ravazdi sörfőzdéjében készített sör az üzem átadásának napján, 2020. július 17-én. Háttérben a főapátság.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

10 százalékos barnasörrel robban be a piacra Pannonhalma

A sörfőzés gondolata az apátságban több mint 300 éves, de erről mindössze négy éve tudtak, amikor kitalálták, a hagyományt folytatni kell.

Átadták és megáldották Ravazdon a Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjét Ravazdon. Az InfoRádiónak az apátság sörfőző mestere, Tihanyi Fülöp beszélt a részletekről.

"A sörfőzde ötlete 2016-ban jött az apátság falai mögül, ugyanis ekkor találtak az apátságban írásos emlékeket, hogy itt háromszáz évvel ezelőtt az apátság felügyelete alatt sörfőzés zajlott" - idézte fel Tihanyi Fülöp.

Vagyis egy hagyományt élesztettek újra.

A márka és az üzem felépítése egy jó néhány éves tervezési folyamat eredménye.

A mottó: "A lélek egészségére". Ezzel azt szeretnék üzenni a külvilág számára, hogy a sör egyszerre élvezeti termék, gasztronómiai élmény és az apátság lelkiségének átadása valamilyen formában.

A sör belga típusú, a trappista sörfőzdék receptjei inspirálták, de minden egyes receptúrában saját ötletek vannak, így válik a pannonhalmi sör egyszerre tradicionálissá és innovatívvá.

"Az alapanyagok tradicionálisan a belga sörökre emlékeztető alapanyagok,

a maláta Belgiumból származik, a komlóban viszont eltértünk a járt úttól,

más, európai országoktól is veszünk át. Négy sörrel indul a portfólió, a négy típus különböző erejű, az egyik egy 5 százalékos, kellemes fehér sör, a két barna sör jóval magasabb alkoholtartalmú, közülük az egyik 10 százalékos alkoholtartalmú" - ecsetelte Tihanyi Fülöp.

A sör a Balatontól északra lévő hazai területeken és Budapesten lesz elérhető, de az apátság webshopjában bárki rendelhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×