eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Magyarságkutató Intézet üdvözli, hogy a Nat a nemzeti identitás megerősítésére törekszik

A Magyarságkutató Intézet üdvözli az új Nemzeti alaptantervnek (Nat) azokat a céljait, hogy a magyar történelem és irodalom tanításánál a nemzeti identitás megerősítését és a nemzeti kultúra megismertetését helyezik az oktatás középpontjába.

Az intézet szombati, Horváth-Lugossy Gábor főigazgató által jegyzett, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Nemzeti alaptantervben az irodalom és a történelem tantárgyaknál történt változások eredményeként a tananyagban hangsúlyozottan megjelenik a nemzeti tartalom, a hazaszeretet, a nemzeti öntudat - amelyből "immár nem rekednek kívül a magyarság határon túl élő milliói sem - s ezek összhatásaként kialakul a tanulókban a nemzeti büszkeség, a haza iránti elkötelezettség és a nemzeti összetartozás érzése".

Állásfoglalásuk szerint a Nat hozzájárul ahhoz, hogy a következő generációk a tényeken és a reális történelemszemléleten alapuló ismereteket szerezzenek, megismerjék a magyar irodalom szellemi és kulturális értékeit, az összmagyar összetartozás tudatát, azokkal azonosulhassanak és gyermekeiknek átörökítsék.

Ezáltal részesei és továbbadói legyenek annak az évszázados magyar történelmi hagyománynak, amely "alapja és egyúttal záloga a magyarság több évszázados megmaradásának, jelenbeli és jövőbeni sikerének" - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×