INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

templom

bakáts tér

felújítás

Heteken belül rá sem ismerni majd a Bakáts térre

Megújult az épület homlokzata és a templomkert is, az altemplomban pedig egy urnatemetőt alakítottak ki - mondta az InfoRádiónak Kruppa Gábor, a templom felújításának felelős tervezője. A második üteme kivitelezése ősszel indul.

A Bakáts téri templom felújításának első üteme a befejezéséhez közeledik, júniusban lesz a műszaki átadás.

"Az első ütem lényegében a homlokzat felújításából állt, illetve megépült a szentély mögött az altemplomban egy urnatemető"

- ismertette az InfoRádióban Kruppa Gábor, a Bakáts téri felújítás felelős tervezője.

Amit a járókelők láthatnak, hogy most már a homlokzat nagy részéről az állványzatot elbontották, látszik a felújított homlokzat, illetve ami a leglátványosabb változás, hogy a toronysisakon sincs már állványzat, csillog a rézlemez-borítású sisak, helyükön vannak az aranyozott keresztek.

"Jár a toronyóra, ami az egyik legfrissebb dolog, mert a felújítása a számlapoknak és a járószerkezetnek most történt meg" - tette hozzá Kruppa Gábor.

Az ablakokat most nem cserélték, ezek felújítása egy későbbi ütem része lesz, annak a műszaki tartalmát most állítják össze.

Ami még jelentős változás lesz a téren, bár az építkezés miatti kerítések miatt egyelőre nem annyira látszik, hogy

a templomot körülvevő kert, járdák, ülőbútorok is újak.

A második ütem pontos tartalma még nem végleges, de elsősorban a templombelső felújítására irányul: a szentély, a padló és a padok felújítását egy komplett elektromos és minimális gépészeti felújítás követi, ez ősszel kezdődik.

Az első ütem 930 millió forintot emésztett fel, s ha a második ütemet időben elkezdik, 2020 szeptemberére készen lesznek a munkával

- épp a magyarországi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére.

A felújítás után az egyházi funkciók mellett komoly turisztikai vonzerőt jelenthet és egyfajta kulturális központként is működhet majd a templom.

Kapcsolódó hang

Júniusra kész a Bakáts téri templom első üteme
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018