eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Budapesten a Queen!

Látványos koncert keretében, legnagyobb slágereit adja elő a Queen rockzenekar Paul Rogers énekessel ma este a Papp László Budapest Sportarénában.

Az este 8-kor kezdődő koncerten többségében régi slágerek hangoznak majd el, a Queen idén ősszel megjelent, The Cosmos Rocks című, új lemezéről mindössze három szám várható. Arról, hogy a zenekarnak mennyire fontos a budapesti fellépés, árulkodhat, hogy a koncert anyagát mobil hangstúdióban fogják rögzíteni.

A Queen a zenekar frontemberének, Freddie Mercurynak 1991-ben bekövetkezett halálát követően ritkán, alkalmi énekesekkel koncertezett. 2005 óta az együttes Paul Rogers, a Free és a Bad Company angol rockegyüttesek egykori énekesével lép fel, akivel legutóbb három évvel ezelőtt jártak Magyarországon.

A ma esti koncertről Márkus Éva, a szervező Live Nation Hungary munkatársa elmondta: "Látványos eseményre számíthatunk, több mint 10 kamion hozta a felszerelést, a színpad több mint 250 négyzetméteres lesz, amelynek mindkét oldalán és a közepén, illetve a dobos fölött is van kifutója. A hátteret egy óriás kivetítő adja, amit oldalsó kivetítők egészítenek ki".

Az 1970-ben alapított angol Queen együttes első sikereit az 1974-es Sheer Heart Attack, majd azt közvető A Night at the Opera című lemez hozta meg. A zenekar ebben az évtizedben olyan slágerekkel hódította meg közönségét, mint a Bohemian Rhapsody, a We Will Rock You, vagy a We Are the Champions.

A 80-as években David Bowie-val közösen készítették el az Under Pressure új változatát, ekkor írták többek közt a Radio Ga Ga és az I Want It All című slágereket, és az együttes több számot készített a Flash Gordon és a Hegylakó című filmekhez.

A Queen nemcsak lemezeivel, dalaival, de koncertjeivel is feltűnést keltett. Részt vettek a Live Aid jótékonysági koncerten, ők voltak az első nagy rock együttes, amelyik Dél-Amerikában turnézott. Szintén emlékezetes 1987-es budapesti fellépésük, aminek videófelvételét később a mozikban is bemutattak.

A zenekar viselt dolgai mellett a bulvársajtó a 80-as évek végétől kezdett cikkezni arról, hogy az énekes, Freddie Mercury AIDS beteg. Ezt az együttes frontembere végül egy nappal a halála előtt, 1991. november 23-án erősítette meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×