eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bolondok iskolája a Bárka Fesztiválon

Nemzetközi és magyar produkciókkal várja a színház iránt érdeklődőket november 4. és 11. között a 3. Bárka Fesztivál a Bárka Színházban.

A fesztivál olyan külföldi művészeket és produkciókat kíván bemutatni, amelyek színvonalas műsorokkal jelentkeznek, és nem ismeretlenek a hazai közönség előtt.

A külföldi produkciók közt szerepel a Rigai Új Színház társulatának előadása. A csend hangjai avagy Simon és Garfunkel 1968-as rigai koncertje, mely soha nem történt meg... című darab Alvis Hermanis rendező tavaly bemutatott Hosszú élet című művének folytatása. A rendező saját szülei emlékeiből kiindulva, egy szótlan, lírai előadásban emlékezik meg a hatvanas évekről. Hasonló stílusban készült az Andrej Mogucsij vezette szentpétervári Formalnij Tyeatr társulat Bolondok iskolája című, többszörös díjnyertes Szorokin adaptáció, amelyet A csend hangjaihoz hasonlóan először láthat a budapesti közönség.

A Bárka Színház és a londoni Factory társulat különleges produkciójának ígérkezik közös Hamlet-előadásuk. A rendező Tim Caroll improvizatív formában mindkét társulattal színpadra állította már Shakespeare művét, a két társulat azonban most mindenfajta előzetes próba nélkül fogja együtt játszani a darabot.

A Bárka Fesztivál hazai produkciói közt szerepel a Bárka Színház két idei bemutatója, a Piaf Piaf című előadás és Ödön von Horváth Ismeretlen ifjúság című darabja, valamint a Színművészeti Egyetem hallgatóinak Fáj című előadása Forgács Péter rendezésében. Szintén fellép a fesztiválon a Franciaországban dolgozó vajdasági származású Nagy József táncos-koreográfus, aki Sho-bo-gen-zo című táncelőadását mutatja be.

A Bárka Fesztivál fontosnak tartja a művészek és a közönség közti párbeszédet, ezért az előadásokat követően beszélgetéseket szerveznek a darabok alkotóival.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×