eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kalasnyikov a Művészetek Palotájában

Rúzsa Magdi és Lajkó Félix is fellép a Boban és Marko Markovic Orkestar vasárnapi koncertjén a Művészetek Palotájában, amely része az együttes Kalasnyikov-turnéjának.

Az együttes őszi, európai turnéja keretében hat vidéki nagyváros után vasárnap lép fel Budapesten, a Nemzeti Hangversenyteremben.

A magyarországi koncertek különlegessége, hogy két vajdasági származású magyar művész is közreműködik a koncerten. A Megasztár győzteseként ismertté vált Rúzsa Magdi szerb nyelven énekel négy dalt, a hegedűvirtuóz Lajkó Félix pedig saját számait adja elő, amelyeket részben átdolgozták a rézfúvós együttes számára.

Boban Markovic, az együttes alapítója fiának 18. születésnapján átadta neki a zenekar irányítását, így az ma már Marko Markovic vezetése mellett próbál, és a zenei irányzatot is ő határozza meg.

Ennek megfelelően az együttes a korábbi balkáni népzenei repertoárhoz képest nyitott, és a latinos, könnyűzenei dallamok is megjelentek a koncertek műsorán. Azonban valószínűleg azok sem fognak csalódni, akik a Kusturica-filmek hangulatát szeretnék felidézni, mivel a koncert anyaga az elmúlt tíz év legnagyobb slágereiből válogat, melyek közt szerepel a turné névadója, a Kalasnyikov is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×