eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Dukay Barnabás művei a Millenárison

108 perc Dukay Barnabásnak címmel rendez koncertet az UMZE Kamaraegyüttes és a Ránki Dezső - Klukon Edit zongoraművész házaspár a zeneszerző műveiből szombat este a Millenáris Teátrumban. A hangversenyt a Budapesti Õszi Fesztivál keretében rendezik meg.

A Rácz Zoltán vezette UMZE kamaraegyüttes és a Budapesti Õszi Fesztivál évek óta fontos feladatának tekinti, hogy egy-egy kortárs magyar zeneszerző munkásságára kiemelt figyelmet fordítson. Mint azt Kovalik Balázs, az Õszi Fesztivál művészeti vezetője az InfoRádiónak elmondta, Dukay Barnabás a kortárs magyar zenei irányzatokhoz képest filozofikusabb szerkezetű, gondolkodásra késztető darabokat komponál; nem hangulatokat, atmoszférát, hanem zenei templomokat épít zeneműveivel.

A szombati hangversenyen a hangszeres darabok amellett, melyekben az UMZE Kamarazenekar és az Amadinda Ütőegyüttes működnek közre, dalok és kórusművek is szerepelnek, a Schola Hungarica előadásában.

A koncert rangját tovább emeli, hogy a Ránki Dezső és Klukon Edit olyan két zongorára írt darabokat ad elő az esten, amelyeket a Dukay kifejezetten a házaspár számára szerzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×