eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fekete angyal a kórház után a színházban is gyilkol

Fekete angyal címmel a kórházi sorozatgyilkosság ihlette darabot mutat be október 11-én a Budapest Kamaraszínház Ericcson Stúdiója.

A Fekete Angyal néven elhíresült ápolónő története ihlette Sopsits Árpád legújabb rendezését, amelyet október 11-én mutat be a Budapest Kamaraszínház Ericsson stúdiója.

Sopsits Árpád - aki nem csak rendezője, de írója is a darabnak, valamint a jelmezek és a díszlet összeállítását is ő végezte - az InfoRádiónak elmondta, szándékosan várt a történet színre vitelével, mivel őt elsősorban az ápolónő személyiségrajza érdekelte; az, hogy mi visz valakit arra, hogy másokat a halálba segítsen.

A darab egy elképzelt folyamatot mutat be, amely az író-rendező elképzeléseit tükrözi. "Nem dokumentumdrámáról van szó" - hangsúlyozta Sopsits Árpád, aki nem az érintettek elbeszélései, hanem a hírek és más közvetett források alapján dolgozta ki koncepcióját.

A Fekete angyal című darab címszereplőjét Szőlőskei Tímea játssza, a további szerepekben többek között Újvári Zoltán, Tímár Éva, Cs. Német Lajos és Stefanovics Angéla láthatók. A rendező elmondása szerint a történet egy elvont, szokatlanul megvilágított kórházi térben játszódik, ahol a cselekményt dalok és kórusok szakítják meg és viszik előre, így fokozva a különös színházi hatást.

"Ez egy ősi alaphelyzet, mindenki átélheti a családtagjai mellett, hogy adott pillanatban döntési helyzetbe kerül. Ezzel vagy él, vagy nem él - ez egy örök dilemma. Ilyen szempontból nem csak egy ápolónőről szól a darab, hanem mindnyájunkról" - mondta Sopsits Árpád rendező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×