eur:
389.61
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vigye vissza vasárnap lejárt könyvét a Szabó Ervin Könyvtárba!

A tinikre koncentrál az Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Országos Könyvtári Napok alkalmából rendezett programsorozata. Az október 7-től 12-ig tartó rendezvények keretében vetélkedők, koncertek és akciók is várják a családokat.

A fiatalokra összpontosítva idén Országos TINI Könyvtári Napok címmel rendezi meg népszerűsítő programjait a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A hétvégéig több vetélkedő, kvíz és teszt résztvevői lehetnek a játékos kedvű gyerekek a könyvtár honlapján és a Központi Könyvtárban.

Az október 9-ig tartó olimpiai vetélkedő nyerteseinek szombaton Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó és dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adja át a díjakat. A 2008-as kulturális évfordulókhoz kapcsolódó irodalmi-zenei kvízben a Nyugat alkotóihoz, a reneszánszhoz és a Bibliához kapcsolódó kérdésekre lehet válaszolni a központi épületben.

A hét folyamán több koncerttel is várják a Központi Könyvtár épületében a fiatalokat. Kedden délután a Csórics Balázs és Bakis-Kiss Gábor népszerű musicalek slágereit éneklik, pénteken Huzella Péter Nyugatos költők megzenésített verseit adja elő, a Zenei gyűjteményben pedig a Bourdon együttes tart hangszerbemutatóval egybekötött régi zenei koncerteket.

A kisebb gyerekeket ezen kívül szerdán délben babázó, szombaton pedig verses, zenés játékok és kézműves foglalkozások várják.

A Könyves Vasárnap program részeként a Központi Könyvtár kivételesen a hét utolsó napján is nyitva tart. A megbocsátás napja akció keretében a még nem perelt könyveket késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a könyvtárba. A vasárnap beiratkozók az év végéig ingyen lehetnek a könyvtár tagjai.

A Könyves Vasárnap további rendezvényei közt szerepelnek még filmvetítések, gyermek-táncház, kézműves programok és kirakodóvásár. A koncerteken pedig fellép a Supernem és a Jr. Brown & Budapest Riddim Band. A tinédzsereket mindezeken túl csütörtökön és vasárnap lelki segély, egészségügyi- és jogi tanácsadás is várja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×