eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Rost Andrea: Örülnünk kellene annak, ha elértünk valamit

Nagyon sokféle emberi hang, sokféle énekhang létezik, de az európai emberek kevésbé vevők az újra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes, aki egy a világ különböző énektechnikáit bemutatni szándékozó projekten dolgozik. A művésznő hozzátette: Berlinben vevők az ötletre, Magyarországon egyelőre nem.

Ha egy előadóművész eléri, hogy elhisszük neki, amit énekel, akkor az az ember tud valamit - jelentette ki Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes az InfoRádió Aréna című műsorában, aki szerint épp ezért mindenkinek meg kell találnia a saját hangját.

Mint kifejtette, ez alátámasztja azt a gondolatát, hogy meg kell valósítania a The Human Voice, azaz Az emberi hang című tervét, amely a különböző éneklési módokat mutatná be.

Az operaénekes szerint nem csupán egyféle éneklés van. Bár őt csak a komolyzenei ének, a bel canto érdekli, azaz nem szeretne a népzenei és egyéb éneklési technikákkal foglalkozni, de érdekeklik az egyéb klasszikus énekek, például az indiai énektanítás vagy a kínai, japán, mongóliai éneklés is.

"Annyiféle énektechnika van, amit nem lehet összehasonlítani, de mégis ugyanaz a gége szükséges hozzá" - mutatott rá az előadóművész, aki szerint épp ezért senkise sem lehet rákényszeríteni egyféle előadói technikát.

Rost Andrea itthon szeretné megvalósítani tervét, de úgy tűnik, Berlinben nagyobb igény van minderre.

Az operaénekes hétköznapi életével kapcsolatban elmondta: egyet követel meg magának: amikor előadása van, akkor hagyják békén egész nap. Egyébként hétköznapi életet él, bevásárol, elviszi a fodrászhoz "a kutyát, magát és édesanyját", és sok időt tölt a családjával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×