eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sziget 2009: jegyáremelés várható

A jövő évi Sziget fesztivál nehezen képzelhető el jegyáremelés nélkül - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly. A főszervező szerint fontos szempont marad a jövőben is, hogy a magyar közönséget se veszítsék el, de a külföldieknek is vonzó legyen a program.

Jövőre minden bizonnyal emelni kell a jegyárakat, ha továbbra is jó, színvonalas Szigetet akarunk szervezni - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.

Gerendai Károly szerint ugyanakkor kérdés, hogy lesz-e pénze a magyar fiataloknak a belépőre. "Egyelőre nem tudjuk a megoldást" - fűzte hozzá.

A külföldi fiatalok kevésbé árérzékenyek, így a kinti piacon még van hová bővülni. Igaz, idén több magyar volt a fesztiválon, mint tavaly. Azzal riogatjuk magunkat, hogy nincs pénze az embereknek, nem tudnak elmenni szórakozni, ugyanakkor nő a látogatottsága a rendezvényeinknek - jegyezte meg a főszervező.

Kérdés az is, hogy a magyar vagy inkább a külföldi látogatók kedvére való fellépőket hívjanak-e meg a szervezők. Gerendai Károly szerint idén sikerült megtalálni az egyensúlyt, és a jövőben is erre törekszenek, igaz, a magyar és a külföldi közönség ízlése jelentősen eltér.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×