eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sziget 2. nap: Amerika elnökei és Bob Marley fia a színpadon

A Sziget Fesztivál második napján a Nagyszínpad sztárja a Jamiroquai és a Kaiser Chiefs zenekar lesz, de a Világzenei Színpadon fellép Bob Marley 11. fia is.

A Nagyszínpadon délután három órától az amerikai The Presidents of the United States of America játszik humoros rockzenét, majd őket a svéd gördeszkás punkzenekar, a Millencolin követi.

Hat órától a Nagyszínpad első magyar fellépője, a Kispál és a Borz koncertezik, utánuk háromnegyed nyolckor a brit Kaiser Chiefs lép fel. A 2005 óta két nagylemezzel jelentkező indie-rock zenekar őszre ígéri harmadik albumát, aminek új számaiból feltehetőleg a ma esti koncerten is el fog hangozni néhány.

A Nagyszínpad ma esti utolsó fellépője a Jamiroquai lesz. A 1990-es évek óta népszerű acid jazz, funk és soul stílusú formáció, mely a Cosmic Girl, a Virtual Insanity vagy a Deeper Underground slágerek szerzője is, harmadszor jár Magyarországon, de először lép fel a Sziget közönsége előtt.

A Világzenei Nagyszínpadon az albán rézfúvósokból álló Fanfara Tiranát a finn Alamaailman Vasarat etnopunk zenekar követi. Háromnegyed nyolckor a mali zenei hagyományokat a blues-zal elegyítő énekesnő, Rokia Traoré ad koncertet, majd a Világzenei Nagyszínpad programját Bob Marley 11. gyermekének, Ky-Mani Marleynak a reggae koncertje zárja.

A Blues Színpadon háromnegyed nyolctól Török Ádám és a Mini játszik, őket Deák Bill Gyula és együttese követi. A Jazz Színpadon este kilencről a Babos Projekt Special játszik, majd az amerikai Rhoda Scott énekel.

A HammerWorld sátorban este fél tíztől a klasszikus metálzene egyik legnevesebb amerikai zenekara, az Iced Earth lép a színpadra, míg a Színház- és Táncsátornál fél tizenegytől Lajkó Félix zenél. Az Arany Ászok Színpadon tizenegy órakor kezd Péterfy Bori és zenekara, éjjel fél egykor pedig a ritmusos reggae zenét játszó Irie Maffia lép fel az A38 színpadán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×