eur:
388.53
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mozgó szörnyek az Iron Maiden fergeteges koncertjén - videóval

Látványos egyiptomi díszletek között adott fergeteges koncertet kedd este a Sziget Fesztivál nulladik napján az Iron Maiden - mondta az InfoRádiónak Hartmann Kristóf, a Hammerworld metálzenei magazin munkatársa. A színpadon többször is feltűnt különböző alakban a banda kabalaszörnye, Eddie.

Azt kaptuk, amire számítottunk az Iron Maiden turnéjának budapesti állomásán - mondta el az InfoRádiónak Hartmann Kristóf, a Hammerworld metálzenei magazin munkatársa. Hozzátette, a részletesen megkomponált színpadi show nem hagy tág mozgásteret a dalok variálására, így ugyanazokat a dalokat játszották, mint máshol is, a nyolcvanas évek klassszikus szerzeményeit. De, mint megjegyezte, a koncerten az történt, amit vártak a rajongók.

Hartmann Kristóf szerint a hangosítás jó volt, a tömeg szélén azonban természetesen már tört a hang. Õ úgy látta, az Iron Maiden teltház előtt koncertezett.


A másfél órás koncert alatt folyamatosan cserélődött a színpad háttérvászna, ami hol a Powerslave lemez borítóját mintázta, hol másféle környezetbe helyezte a zenekart.

Többször feltűnt a színpadon Eddie, a zenekar kabalaszörnye, a banda lemezborítóit megidéző módon. Egyszer egy nyolc méter magas robotkatonaként lépkedett a zenészek közt, másszor szfinxként magasodott a közönség fölé, végül pedig a háttérvászon mögül előbújó, hatalmas, szakadt gyolcsokkal betekert múmiaként fenyegette meg lassan mozgó kezeivel a rajongókat.



Bruce Dickinson énekes is hol fekete lepelbe bújva, hol más jelmezben rohangált az emeletes színpadon, többször is fölszólítva a közönséget, kiáltson egy nagyot ("Scream for me, Budapest!").

Az 1975-ben alakult együttes Somewhere Back In Time című turnéja keretében koncertezett Budapesten. Pályafutása legnagyszabásúbb, 69 állomásos koncertsorozatának címe az Iron Maiden 1986-os, Somewhere In Time című lemezére utal.

Az Iron Maiden most nem egy új stúdiólemez dalait népszerűsíti szerte a világon, így hazánkban is, hanem egy régi koncertfelvétel idén februárban megjelent DVD-kiadását. Ez a koncertfelvétel pedig az 1984-es Powerslave című lemez World Slavery Tourra keresztelt világkörüli turnéjából készült, 1985-ben kiadott Live After Death.

A turné február elsején indult az indiai Mumbaiban, és Moszkvában ér véget augusztus 19-én.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×