eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Sex Pistols, Kaiser Chiefs, Jamiroquai - kezdődik a Sziget!

Alanis Morissette, a Kaiser Chiefs, a Jamiroquai és a Sex Pistols az idei Sziget Fesztivál első három napjának húzónevei.

Sziget Fesztivál nagyszínpadán az ötnapos, szűkített programra tekintettel idén már délután háromkor elkezdődnek a koncertek. Szerdán elsőként az amerikai Anti-Flag punkzenekar lép fel, őket a szintén amerikai MGMT indie-rock formáció követi, amelyet a Rolling Stone zenei szaklap a 2008-as év tíz legfigyelemreméltóbb együttese közé választott meg.

Az ír-amerikai kelta punk-rockot játszó Flogging Mollyt a magyar felmenőkkel is büszkélkedő, hétszeres Grammy-díjas kanadai énekesnő, Alanis Morissette követi. Az Ironic és a Thank You című slágerek szerzője másodszor koncertezik Magyarországon, de ez lesz az első fellépése a Szigeten. A szerdai programot egy divatos fiatal brit indie rock zenekar, a The Kooks zárja.

Csütörtökön a humoros The Presidents of the United States of America rockkoncertjét egy svéd gördeszkás-punk együttes, a Millencolin fellépése követi. Ezután az idei Nagyszínpad kevés magyar fellépője közül az első, a Kispál és a Borz koncertezik, majd az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit indie-rock együttese, a Kaiser Chiefs zenél. A csütörtöki napot a brit Jamiroquai fellépése zárja. A 90-es évek óta népszerű Grammy-díjas acid jazz, funk és soul formáció harmadik alkalommal koncertezik Magyarországon.

Pénteken a hollandiai születésű, de jamaikai származású Ziggi a The Renaissance Band formációjával ad reagge koncertet, majd egy újabb népszerű angol indie-rock zenekar, a The Cribs lép fel a Sziget Nagyszínpadán. Õket követi a Nagyszínpad második magyar fellépője, az 1980-as évek underground köreiben kultikussá vált, ám rövid életű zenekara, az URH. A Menyhárt Jenő, Müller Péter, Kiss László és Salamon András által alapított zenekar közel két évtizedes hallgatás után két exklúzív koncerttel készült idén nyáron; a Volt Fesztivál után hosszú ideig csak itt a Szigeten lesznek hallhatók élőben.

Ezt követi a német punkzenekar, a die Ärzte harmadik Sziget koncertje, ami feltehetően hangulatba hozza a közönséget a Sex Pistols fellépéséhez. A punk szülőatyjaként tisztelt zenekar 1979-ben, a basszusgitáros Sid Vicious halálával ugyan feloszlott, de a 90-es évek óta többször összeállt zenekar 2007 óta ismét turnézik, és biztosítja a közönséget arról, hogy a punk nem hal meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×