eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fergeteges Bogármese a szentendrei Skanzenben

Beindult az élet a szentendrei Skanzen Amfiteátrumában. Föllép a színházban a Ghymes, az Adagio trió, a Várady Roma Café, de számos színdarabot is bemutatnak majd. Továbbá id érkezik a KFKI Kamarabalett egy Lázár Ervin-mesével. A programokról az intézmény rendezvényigazgatója beszélt az InfoRádiónak.

Megkezdődött a szentendrei Skanzen Amfiteátrumának idei évadja. Szurmai Anikó rendezvényigazgató az InfoRádiónak elmondta: a kezdetek óta eltelt évek alatt a programsorozat folyamatosan változott.

Kifejtette: az eredeti ötlet az volt, hogy a nyári estéken is töltsék meg élettel a skanzen csodálatos környezetét. Mivel az intézmény területén vannak római maradványok, ezért arra jutottak, hogy egy, az ókori amfiteátrumokat idéző színházat építenek. Ez azt jelenti, hogy a kör alakú színpadot félkörívben veszi körbe a nézőtér, és az egész épület belesimul a tájba.

Idén rendhagyó műsorral készülünk - nyilatkozta Szurmai Anikó. Igyekeztünk változatosabbá tenni a kínálatot. A következő programunk például a KFKI Kamarabalett Bogármese című darabja lesz. A darab Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia meséjéből készült. Egyszerre hetven táncos lesz a színpadon, a darab jelmezeit pedig Kentaur tervezte - tette hozzá az igazgató.

Jelezte: több vígjáték, és komolyabb darabok is szerepelnek a repertoárban, például a Szókimondó asszonyság és az Acélmagnóliák.

De koncertezni fog az itt már többször megfordult Ghymes is, és föllép az Adagio trió, amely világslágereket ad elő zongora- és szaxofonkísérettel. Valamint a skanzenbe érkezik a Várady Roma Café is - ismertette a jelentősebb programokat a Szurmai Anikó.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×