eur:
389.75
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyimesi vendégekkel zenél a Muzsikás

A nyári napforduló alkalmából ad koncertet a Muzsikás együttes a Művészetek Palotájában. A négy népzenész vendége lesz Dresch Mihály szaxofonista, Petrás Mária moldvai énekes, valamint gyimesi táncosok és zenészek.

A nyári napfordulóhoz kapcsolódó hangulatok, dallamok lesznek a középpontban a Muzsikás kedd esti koncertjén a Művészetek Palotájában - mondta az InfoRádiónak Sipos Mihály, az együttes tagja. Így a koncert alaphangulatát a napfordulóhoz kapcsolódó fogalmak: a bőség, a termékenység, a vidámság határozzák meg.

Az egész magyar nyelvterületről előkerülnek vidám nyári zenék és táncok, például csárdás vagy verbunk. Számos különleges hangszert hallhatnak majd az érdeklődők. Megszólal majd a többi közt a hosszúfurulya önállóan és különleges társításban, altszaxofonnal, amelyen Dresch Mihály jazzenész fog játszani, aki a hosszúfurulyáéhoz hasonló hangszíneket tud kihozni hangszeréből.

Petrás Mária moldvai énekesnő balladákkal, termékenységvarázsló dallamokkal készül. Mindezeken fölül gyimesi táncosok és a nemrég elhunyt gyimesi hegedűs, Zerkula János prímás tanítványai, a Tücsök zenekar is tiszteletét teszi a Művészetek Palotájában.

A népzenei fesztivál kedden este fél nyolckor kezdődik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×