eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Erős, vállalható" program és jobb körülmények az idei Szigeten

Idén rövidebb lesz a Sziget Fesztivál, de a program nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly főszervező. Idén is fellép a Killers, valamint az Iron Maiden, Alanis Morissette, Jamiroquai és a Sex Pistols. A magyar előadók között láthatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart, a Pannonia Allstars Ska Orchestrát és a Tankcsapdát is.

A Sziget Fesztivál idei programja 95 százalékban készen áll, és 10-15 százalékkal több jegy kelt már el a tavalyi év hasonló időszakához képest - tájékoztatta az InfoRádiót a rendezvény főszervezője. A zenei program nemzetközi viszonylatban is erős, vállalható - jelentette ki Gerendai Károly.

Bár idén nem hét-, hanem csak ötnapos lesz a fesztivál, a mínusz egyedik napon, augusztus 11-én tartják majd a Magyar Dal Napját, a nulladikon pedig az Iron Maiden lép fel - fűzte hozzá a főszervező.

A zárónapon az amerikai Killerst láthatják a vendégek, de a húzónevek között találjuk a kanadai Alanis Morisettet, a brit Jamiroquait és a szintén brit Sex Pistolst.

A Világzenei Nagyszínpadon fellép többek között a Muzsikás együttes, Goran Bregovic és zenekara, a Csík zenekar Lovasi Andrással és Ferenczi Györggyel, valamint a Besh O Drom.

Gerendai Károly szerint idén még komfortosabb lesz a Sziget: nagyobb lesz a megvilágított területek aránya, és több konténervécé, illetve -zuhanyzó kerül a fesztivál területére.

A gáton körbefutó utat is kivilágítják, és ide terelik majd a járműforgalmat, ezáltal kulturáltabb körülmények között sátrazhatnak majd ezen a részen a látogatók - tette hozzá a Sziget Fesztivál főszervezője.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×